banner78
banner25

Yıldızı yok ama; tercih Selimiye Palace
Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerini izlemek için yurdun dört bir yanından gelen güreş meraklıları bu yılda her yıl olduğu gibi gerek otellerin doluluğundan gerekse maddi imkansızlıklarından dolayı Selimiye camimin civarını mesken tuttular.

Bu yıl 652 ncisi gerçekleşen tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinin müdavimleri her yıl olduğu gibi bu yılda Edirne’ye gelerek geceyi sokakta geçirmeyi yiğeliyorlar.

Yağlı güreşlerin açılış günü olan Cuma günü Edirne’ye Anadolu’nun değişik illerinden gelen binlerce güreş sever erlerin meydanı güreş alanında pehlivanlarını desteklemek yada güreşe olan tutkularını sürdürmek adına her şeyi göze alıyorlar.

Otobüs veya toplu olarak araçları ile Edirne’ye gelen güreş tutkunları en çok ise ilgisizlikten ve giriş biletlerinin pahalı olmasından yakınıyorlar.

Selimiye camii arka kısmında yer alan Osmanlı taş eserleri müzesinin bahçesini de tercih eden çok sayıda güreş sever yanlarında getirdiği yatak,yorgan ve battaniyelerini yere sererek geceyi dışarıda geçiriyorlar.Mezar taşlarının başında ilginç görüntüler oluşturan vatandaşlar geceyi yatmadan önce hazırladıkları çaylarını yudumlayarak geçiriyorlar.

Güreş tutkusunun kendilerini buraya getirdiğini ve bu sevda uğruna dışarıda yatmayı tercih ettiklerini belirten vatandaşlar, “oteller dolu veya çok pahalı.Dışarısı ise sıcak olmuyor.Otellerde kapalı dört duvar arasında yatıyorsun ve arkadaşlarınla böyle sohbet edemiyorsun.Bu yüzdende bu sene yine tercihimiz Selimiye Palace’den oldu” dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30