banner137
banner25

Yıldırım

5 Nisan Dünya Avukatlar günü dolayısıyla Edirne Baro Başkanı Av.Özgür Yıldırım bir mesaj yayımladı.Yıldırım yayımladığı mesajda ülkenin olağanüstü bir dönemden geçtiğine vurgu yaparak bu dönemde hukuksuzluğun zirve yaptığını,halkın adalete olan güven duygusunun sarsılmaya başladığını kaydetti.
Yıldırım açıklamasında "Halkın adalete olan güven duygusunun sarsılması, hiçbir şeye benzemez. Telafisi olmayacak, vahim sonuçlar doğurur. Adalet, Mülkün Temelidir. Devletin temeli sarsılmamalıdır. 

 Halkın, seçimle işbaşına getirdiği siyasi iktidara olan güvenin sarsılmasının ise telafisi vardır. Halk, demokrasinin gereği olarak, seçimle işbaşına getirdiği siyasi iktidardan, yine demokrasinin gereği olarak, seçim yoluyla vermiş olduğu emaneti geri alır ve başka bir siyasi iktidarı göreve getirir. Böyle bir durumda devlet zarar görmez. 
Önemli olan siyasi iktidarların menfaatleri değil, Yüce Türk Devleti’nin bekaasıdır. 
Tabiri caizse, bir devlette, yasamanın da yürütmenin de temsilcileri yolcudur. Hancı olan yargıdır. 
Biz hukukçular, hukukun üstünlüğünün egemen olması için, dün olduğu gibi, hem bugün, hem de yarın, aynı azim ve kararlılıkla görevimizi ifa etmeye devam edeceğiz. Bu, bizim görevimiz olduğu kadar, aynı zamanda da tarihsel sorumluluğumuzdur. Biz, toplumun adalete olan güven duygusunun sarsılmasına müsaade etmeyeceğiz. Biz, hukukun üstünlüğünü egemen kılacağız"diyerek Dünya avukatlar günün tüm avukaltalar kutlu olmasını diledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30