banner137
banner25

Yıldırım gözaltı şeklini eleştirdi!

Ak parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne Selimiye mitingi öncesi ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan Edirne Baro başkanı Özgür Yıldırım “Herkes, şiddete bulaşmamak kaydıyla demokratik hakkı olan protesto hakkını kullanabilir”açıklamasında bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konvoyunun hareketi sırasında Ayşekadın semti Adil siteleri dördüncü katından yaptığı el işareti ile Devlet Büyüklerine hakaret suçundan göz altına alınan iki gencin ifadelerinin ardından serbest bırakılması üzerine açıklama yapan Baro Başkanı Yıldırım gençlerin evlerinden alınmasının, polisin tavır ve tutumunun yasalara uygun olmadığını belirtti.

Yıldırım açıklamasında “İsteyen, istediği kişiyi evinin balkonundan da, evinin camından önünden de protesto edebilir. Bu hak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının Anayasal hakkıdır. Bu hak, hiç kimse tarafından bahşedilmemiştir. Vatandaş ve insan olmakla sahip olunan bir haktır. Protesto hakkı, genellikle, seçmenler tarafından, seçilmişlere karşı kullanılır. Protesto sırasında hakaret suçu işlendiğini düşünen polisler, keyfi olarak vatandaşların evlerine giremezler. Eğer girerlerse, suç işlerler, konut dokunulmazlığını ihlal etmiş olurlar. Hukuka aykırı olarak, girdikleri evdeki vatandaşları karakola götürürlerse bu kez de kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunu işlemiş olurlar. Kısacası, yargı kararı olmadan hiçbir kolluk görevlisi vatandaşın evine G-İ-R-E-M-E-Z! Edirne’de polisler tarafından suç işlenmiştir. Başbakanı evinden protesto eden vatandaşlar, hukuka aykırı bir şekilde gözaltına alınmıştır. Bu görüntüler, haber ajanslarına düşmüştür. Bu görüntüler, suç ihbarı olarak kabul edilmeli ve derhal gereği yapılmalıdır”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30