banner78
banner25

Yeniden yargılanıyorlar!
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin de aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın yargılamasına Edirne 1 ci Ağır Ceza mahkemesinde yeniden başlandı.

Halı saha ihalesine fesat karıştırmak,Kamu Görevlisinin resmi belgede sahteciliği,resmi belgeyi bozma,yok etme veya gizleme, ve ihaleye fesat karıştırmak suçlardan hakkında açılan davalardan 9 yıl 2 ay hapis cezası alan ve Yargıtay safhasında kararların onanması beklenirken yapılan yeni yasal düzenlemede ceza mahkemeleri kakarlarındaki değişiklikten dolayı  ile Edirne Mahkemesine yeniden görülmek üzere geri gönderilen ihaleye fesat davasına bugün Edirne 1 ci Ağır ceza mahkemesinde başlandı.

Sanık Hamdi Sedefçi, Sanık Nihan A.,Sanık Kader P.,Sanık İbrahim A.,Sanık Ufuk A.,Sevim İ.ve sanık Hüseyin S.’nin katılmasının beklendiği davada sanıklardan sadece Kader P.nin davaya katıldığı,diğer sanıkların ise  davaya katılmadığı ve avukatları aracılığı ile davayı takip ettikleri görüldü.

Yargılamanın ilk safhasında Halı Saha satışı işine fesat karıştırdıkları gerekçesi ile yargılanan sanıkların avukatları aracılığı ile alınan yazılı savunmaları verilen ara kararda alındı.

Yargıtay 5 Ceza dairesinin görülmesi için gönderdiği dosyada sanık sıfatı ile yargılanan Sanık Hamdi Sedefçi, Sanık Nihan A.,Sanık Kader P.,Sanık İbrahim A.,Sanık Ufuk A. ve sanık Hüseyin S.’nin alınan savunmalarında Yargıtay’ın bozma ilamına bir diyeceklerinin olmadığı,belirtilirken Hamdi Sedefçi’nin yurt dışında olmasından dolayı davaya katılamadığı kaydedildi.

Avukatlar tarafından yapılan savunmada özellikle yurt dışında bulunan Hamdi Sedefçi’nin zorla getirilmemesi yönünde verilen teklifin kabul edildiği, diğer sanıklar içinde zorla getirme kararının uygulanmayacağına,yargılamaya sanıkların müdafi avukatları tarafından devam edilebileceği belirtildi.

Mahkeme haklarında ihaleye fesat karıştırmak suçundan kamu davası açılan sanıkların eylemleri sonucunda kurum zararı olup olmadığının sorulması için Edirne Belediye Başkanlığı’na, Edirne Valiliği’ne, müzekkere yazılmasına yazılacak müzekkere sonrasında sanıkların eylemi sonucunda kurum zararı olup olmadığı, varsa miktarı, kurum zararı giderilmiş ise kim tarafından hangi tarihte giderildiğinin sorulmasına ve davanın 05.12.2013 tarihine ertelenmesine karar verildi.

Öte yandan davada zarar uğradığı iddia edilen Edirne Belediye Başkanlığı’nı temsilen davaya katılan olmamasının dikkat çekici olduğu görülürken yaptığımız araştırmada Edirne Belediyesinin söz konusu davaya müdahil olarak katılmasının gerektiği,Edirne Belediyesi tüzel kişiliğinin zarar uğratıldığı, Ceza yargılama prensiplerine göre belediye avukatlarının sanıklar karşısında hazır bulunmasının gerektiği ifade edildi.

Davada dikkat çekici bir başka unsur ise mahkemenin yargılamanın tarihini sanık avukatlarına 07.11.2012 olarak uygun olup olmadığını sorduğu ve avukatların zamanı daha ileri bir tarihe erteleterek 05.12.2013 gününe aldırdığı, bununda CHP Genel Merkezinin aday açıklama tarihi ile ilintili olduğu ve Sedefçi’nin adaylığı konusunda çıkacak kararın lehine olabileceği ifade ediliyor. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30