banner78
banner25

Yeni Başpehlivan İsmail Balaban oluyor!
Üst üste 3.kez şampiyon olduğu için Altın Kemeri Antalya’ya kazandıran Ali Gürbüz’ün Doping kullandığı yankınları devam ederken, Güreş şampiyonasında 2.olan İsmail Balaban’ın Sponsoru (Ağası) Av. Ramazan Beyrek ve İsmail Balaban’dan çarpıcı açıklamalar geldi.

 

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 3. kez üst üste şampiyon olduğu için Altın Kemer’i Antalya’ya kazandıran, ama doping kullandığı gerekçesiyle elinden Altın Kemeri tekrar alınacak olan Ali Gürbüz’ün doping yankınları halen devam ediyor. Şampiyona da doping kullandığı gerekçesiyle elinden Altın Kemeri alınacak olan Ali Gürbüz’ün durumunun ne olacağı merakla beklenirken, yine şampiyona da 2. olan İsmail Balaban ve Sponsor Ağası Av. Ramazan Beyrek’ten de açıklama geldi. Güreş Federasyonun sistemi gereği, 2. olduğu için Ali Gürbüz’den Altın Kemeri devralacak olan İsmail Balaban, buruk bir sevinç yaşadığını söylerken, Sponsor Ağası Av. Ramazan Beyrek ise, Altın Kemer’in Gerçek Sahibini Bulduğunu söyledi.

DOĞAL OLMAK LAZIM

Altın Kemer’in yeni sahibi olacak olan İsmail Balaban’ın Sponsor Ağası Av. Ramazan Beyrek, Ata Sporu olan Güreş müsabakalarında bu tür doping skandallarının üzücü bir durum olduğunu söyledi. Beyrek, “Güreş, atalarımızdan kalan bir spordur. Dolayısıyla bu sporumuz da doğal olmak gerekir. Ali Gürbüz’ün 3. kez Şampiyon olarak Altın Kemerin Antalya’ya kazandırması bizleri çok mutlu etmişti. Çünkü onun Altın Kemer’in sahibi oluşu, aynı zamanda ebedi şampiyonluğunu onaylamıştı. Bugün geldiğimiz noktada Ali Gürbüz’ün doping kullandığı gerekçesiyle, Altın Kemerinin alınması üzücü olduğu kadar bizlere de buruk bir mutluluk yaşattı.

Yaklaşık 8 yıldır İsmail Balaban’ın güreş Sponsor Ağası olan Av. Ramazan Beyrek, sözlerine şöyle devam etti, “Az önce de dediğim gibi, Ata Sporumuz olan Güreşleri daima destekledim ve desteklemeye de devam edeceğim. Güreş Federasyonunun prosedür gereği Altın Kemeri Ali Gürbüz’den alıp tekrar bize vermesi gerekiyor. Buruk bir mutluluk ama sistem böyle. En azından Altın Kemerin, Antalya’dan gitmemiş olması ise, madalyonun sevindirici tarafı” dedi.

ALTIN KEMER GERÇEK SAHİBİNİ BULDU

Av. Ramazan Beyrek, Altın Kemerin Gerçek Sahibini bulduğunu ifade ederek, “Tarihte Baş Altı Pehlivanlıktan, Baş Pehlivanlığa çıkan İsmail Balaban, Kırkpınar Baş Pehlivanlarından Recep Kara, Şaban Yılmaz ve Fatih Aklı gibi isimleri yendiğinde, Herkes bize “İsmail’de Doping Var” diye iftira atmıştı. İsmail’in gerçek gücü bugün bir kez daha ortaya çıktı ve Altın Kemer gerçek sahibini buldu” dedi. Sporda doğal olmaktan yanayız diyerek sözlerini tamamlayan Av. Ramazan Beyrek, “Al Gürbüz’ün yaşadığı bu durum, inanıyorum ki, geleceğin güreşçilerine ders olacaktır “ dedi.

İSMAİL BALABAN “ÇOK ÜZÜLDÜM”

Ali Gürbüz’ün Altın Kemeri iade etmesiyle birlikte, Altın Kemerin yeni sahibi olacak olan İsmail Balaban’da üzüntüsünü dile getirdi. Balaban, “Benim finale kalmam ve Ali Gürbüz’ün Altın Kemeri alması beni mutlu etmişken, böyle bir doping skandalının olması da gerçekten üzücü bir durum. Ali Gürbüz’ün böyle bir şey yapacağına halen ihtimal dahi veremiyorum. Bugün geldiğimiz noktada prosedür gereği Altın Kemer bana verilecek. Hem mutlu hem de üzüntülüyüm ama bu saatten sonra yapacak tek bir şeyin Çalışmak olduğuna inanıyorum. Bugünden sonra inşallah daha çok çalışacağım” dedi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet can 11 yıl önce

i̇smail iyi pehlivan. hayırlı olsun.

banner30