banner78
banner25

Yasa dışı göç yabancı basına anlatıldı
               Edirne Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce, Edirne’ye davet edilen toplam sekiz ülkeden 16 yabancı basın mensubu, “Yasa Dışı Göçle Mücadele” konusunda bilgilendirildi.

                Kapıkule VIP salonunda bugün yapılan bilgilendirme toplantısına, Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Emniyet Yabancılar Şube Müdürü Selçuk Öztürk, Basın-Yayın Enformasyon Şube Müdürü Uğur Ülgen, Jandarma Genel Komutanlığından görevlendirilen Albay Yüksel Oğuz ve çeşitli kurumlardan yetkililer katıldı.

                Toplantının açılış konuşmasında söz alan Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, ülkemizin yasa dışı göçle mücadele konusunda üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini beyan ederek, diğer paydaş ülkelerle yağılacak iş birliğinin bu konuda önem arz ettiğini belirtti.

                Yabancı basın mensuplarını Edirne’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün devlet ve hükûmetçe yapılan faaliyetlerin iç ve dış kamuoyuna etkin bir şekilde duyurulması hususunda görevli olduğunu, yabancı basın heyetinin de bu çerçevede Edirne’ye davet edildiğini bildirdi.

                Toplantıda yasa dışı göçle nasıl mücadele edildiği ve Türkiye’nin bu konuda ne gibi önlemler aldığı hususu, Emniyet Yabancılar Şube Müdürü Selçuk Öztürk ve Jandarma Genel Komutanlığından görevlendirilen Albay Yüksel Oğuz tarafından yabancı basın mensuplarına tüm ayrıntılarıyla aktarıldı.

                İki gün sürecek bilgilendirme programı ve basın gezisi çerçevesinde Edirne’ye gelen davetli gazeteci heyeti, yarın Uzunköprü’de bulunan sınır geçişlerinde ve geri gönderme merkezinde incelemelerde bulunacak.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30