banner137
banner25

Yardımcı “kaybedeceğimiz seçime girmeyiz”
Edirne Ticaret Odası (ETB) Başkanı Mustafa Yardımcı, düzenlediği basın toplantısı ile yaklaşan Borsa seçimleri konusunda adaylığını açıklayarak yönetimde yer alacak isimleri tanıştırdı.
Margi Otel toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısı ile görücüye çıkan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, ve beraberindeki üyeler gazetecilere yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve soru cevap şeklinde dünden bugüne Borsa çalışmalarını anlattı.
İlk olarak Borsanın tarihçesinden bahseden Mustafa Yardımcı Borsanın ilk 1 Haziran 1924 tarihinde kurulduğunu belirterek borsanın Türkiye’nin en eski borsalarından biri olduğunu belirtti.
Edirne’de kurulan ve Edirne’nin yüz akı olarak bilinen Edirne Ticaret Borsası yeni bina ve tesislerinin Türkiye’nin en iyi 4 borsası arasında yerini aldığını ve bunda tüm yönetim kurulu üyelerinin başarısının olduğunu ifade etti.
Borsanın binasının yapımı sırasında Balkan ülkelerinde hububat alımı konusunda merkez olmayı hedeflediklerini belirten Yardımcı “biz bu konuda merkez borsa olmayı hedefliyorduk ve bunu başardık”dedi.
En önemli hizmetlerinin başında “Edirne’ye temiz et yedirmeyi başardık”diyerek lanse ettiği Et ve Et Entegre tesislerinin olduğunu belirten Mustafa Yardımcı “daha düne kadar birileri Edirne’de kötü şartlarda insanlarımızın kötü ve hijyenden uzak et yemesine seyirci kalıyorlardı.Biz bunu yeni yaptığımız tesisimizle ortadan kaldırdık ve şu anda halkımız temiz ve hijyenik et yiyebiliyor”şeklinde konuştu.
33 bin tonluk siloları ile Borsa bahçesinde yep yeni bir tesisin yükseldiğine dikkat çeken Yardımcı “Borsamızda canlı hayvan ve et entegre tesisleri kurduk. Afyon ve Adapazarı bu konuda bizi örnek alıyor. Ayrıca, biz bu bölgenin tarım ve hayvancılık bölgesi olmasını istiyoruz. Trakya'yı damızlık sığır merkezi haline getirmek istiyoruz.Önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız her biri 2.000 tonluk 15 adet çelik silodan oluşan toplam 30.000 ton kapasiteli çelik silolarımız bitirilme aşamasındadır. Halen elektrik işleri, taşıyıcı ekipmanlar ve otomasyon sistemlerinin yapımı devam ediyor. Tesisler 2013 yılı hasat sezonunda hizmete açılacaktır ve bunun açılışı da bizlere nasip olacaktır”dedi.
Yaklaşan seçimlere ile ilgilide konuşan Yardımcı meyve veren ağacın taşlanacağını belirterek son günlerde muhalif olarak adlandırdığı yerel basının haberlerine değindi ve yeni üyelikler konusuna açıklık getirdi.
Bazı üyelerin 20 TL vererek Borsaya üye olmaya çalıştığına ve bu konuda Mecliste yaptığı konuşmada buna cevap verdiğini kaydeden Yardımcı olayların çarpıtıldığını ve her şeyin tüm gerçekliği ile yapılan meclis toplantısı kamera kaydı ile ortada olduğunu belirtti.
Seçimlere tek liste halinde girmek istediğini ve bu konuda diğer isimlerle uzlaşarak Borsayı genç isimlerden oluşturmak istediklerini aktaran Yardımcı “karşı tarafı bu konuda ikna edemedik” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı son olarak yöneltilen sorular üzerine “bizi bilen biliyor.Biz kaybedeceğimiz seçime girmeyiz” diyerek bu konuda iddialı olduklarını ve seçimleri yine alacaklarını net bir dille ifade etti.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30