banner78
banner25

Yardımcı Gül görüşmesinin ana başlığı Edirne'ydi!
Bu yılın TOBB’un kuruluşunun 60.yılı çerçevesinde ziyarete bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yöneticiler ile birlikte 60. yıl pastasını kesti. TOBB’ta Başkanımız M.Rıfat Hisarcıklıoğlu ' nun hazırladığı harika program nedeniyle , yaklaşık 5 saat geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül TOBB yöneticileri ile tek tek görüşerek bilgiler aldı. Ayrıca , Edirne Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı ile bir süre baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Gül Edirne ve Trakya ile bazı bilgiler aldı.
Mustafa Yardımcı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Edirne ile ilgili sorunlara ve konulara çok vakıf olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Edirne’ye çok farklı bir göz ile bakıyor. Sayın Gül öncelikle benden sınır kapıları ile ilgili bilgiler aldı. Komşu ülkelerin yollarının yapımı konusunda bilgiler verdi. Unesco kültür mirası listesine giren Selimiye’nin etrafının çok kötü ve kirli olduğunu ve bunun çözülmesi için acil önlem alınması gerektiğini söyledi. Aksi taktirde Unesco mirası kapsamından çıkabileceğini de söyledi. Bu haliyle Selimiye’nin nasıl tanıtılacağını merak ettiğini söyledi. Belediye’nin çalışmaları ile ilgili ve Üniversite ile ilgili olarak tarafıma bazı sorular yöneltti. Bende gerekeni söyledim.Bu konuların yanı sıra vize konusu ve Çorlu havaalanı ile ilgili bilgiler aldı. Çorlu havaalanımızın geliştirilmesi için kendisinden destek talebinde bulundum , Sn. Başbakanımızın da bu konuda bana böyle bir söylemi olduğunu da söyledim. Baraj ve sel baskınları ile ilgilide kendilerini bilgilendirdik. Ayrıca Bulgaristan Cumhurbaşkanı ile vize konusunda yaptığı görüşmeden sonra çözülen vize sıkıntısından dolayı kendisine Edirne ve Trakya adına teşekkür ettim. Ayrıca Yunan ve Bulgar dostlarımızın Edirne ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu ve bunun daha da arttırılması için yapacağımız çalışmalarımıza destek olacağını söyledi. Sayın Gül Edirne’de yaşanan bazı sıkıntıları çok iyi biliyor. Ayrıca yapacağımız projeler ile ilgili bize destek vermesi için talepte bulunduk. Kendiside bize her zaman yanımızda olduğunun mesajını verdi , kendilerine tekrar sonsuz şükranlarımı sunarım ” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30