banner78
banner25

Yapıyorlar ama bakamıyorlar!
Edirne Belediyesinin kentin simgesi haline gelen değerleri ölümsüleştirme girişiminin fiyasko ile sonuçlanması sonrasında ortada öksüz kalan heykel ve benzeri nesneler adeta kaderine terk edilmiş durumda.
Kentin görünen noktalarına konan ve sadece görünen noktalarındakilere yapılan bakım vatandaşlar tarafından göz boyama olarak yorumlanırken kaderine terk edilen eserler kendilerine uzanacak bakım elini bekliyorlar.
Buçuktepe su depoları altı Köprüce bayırında bulunan ve adını yapılan kızak yarışmalarından alan “karda kayan adam heykeli” kaderine terk edilen heykellerden sadece bir tanesi.
Sembolik olarak yapılan kızak yarışlarını anlatan ve hatıralarda kalan bir fotoğraftan yola çıkılarak yapılan kızak kayan adam heykeli ilk günkü görüntüsünü aratır oldu.
Kızak yarışmalarında tahta bir direğe asılı olan Türk bayrağını almaya çalışan kızakçıları anlatan heykelin almaya çalıştığı bayrak tam anlamıyla içler acısı.Açılışı yapıldığında Türk bayrağının orijinal renklerini kırmızı beyaz olarak yansıtan sanatçının aksine bugün bahse konu direkte asılı olan bayrak tam anlamıyla siyahlara bürünmüş ve kararmış bir şekilde yerinde asılı duruyor.
Manevi bir değer olarak her ne olursa olsun rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımızın bu şekilde olmasının utanılacak bir durum olduğunu ifade eden vatandaşlar belediye sadece yapmasını biliyor, bakmasını bilmiyor. O zamanlar bunu buraya yaparak akıllarınca burasını renklendirdiler. Ama biz yıllar önce yaptığımız bu etkinlikte Türk bayrağımızı her defasında yeni koyardık.Ama belediye bunu boyayamıyor bile”diyerek gerekenin yapılmasını istediler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30