banner78
banner25

Yalova ETSO'nun konuğuydu!
 Her ay gerçekleştirilen Meclis toplantısında konunun uzmanlarını ağırlayarak Meclis üyelerine, Meslek Komite Başkanları ve üyelere bilgilendirme yapan Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ,Nisan ayı Meclis Toplantısında  Devlet Eski  Bakanı Yüksel Yalova'yı ağırladı.
Nisan Ayı Meclis Toplantısının ardından gerçekleştirilen ve Vali Hasan Duruer'in konuk olduğu bilgilendirme toplantısında Eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova katılımcılara Kamu Özel Sektör İşbirliği konusunda bilgi verdi.
Yalova yaptığı konuşmada, Kamu-Özel İş Birliği (PPP) modelinin tarihsel gelişimi ve  tanımını vererek çeşitli kamu altyapı yatırımlarının bakım, işletme ve bazen yapım hizmetlerinin bir veya birden fazla özel sektör firması tarafından uzun dönemli sağlanması olduğunu söyledi.
Modelin  kamu ve özel sektör arasındaki sözleşmeye bağlı olarak, kısıtlı bir süre zarfında karşılıklı risk paylaşımını temel alarak, hizmetin uzun bir döneme dayalı ortaklıkla yürütülmesi olduğunu söyleyen Yalova: “ Kamu özel iş birliği özelleştirme, yap-işlet-devret, yap-kirala-devret, işlet-devret, işletme hakkı devri, imtiyaz ve restore et-işlet-devret'e kadar birçok farklı modelle gerçekleştirilebilir. Kısacası kamu özel ortaklığı devletin küçültülmesi ve kamu hizmetlerinin yapım ve finansmanında alternatif yöntemlerin elde edilmesidir” diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30