banner137
banner25

Yalçın “bekleme süresi bir saatin altında olacak!
Gurbette çalışarak yıllık izinlerini geçirmek üzere Türkiye’ye gelen gurbetçilerin sınır kapılarından yurda girişleri başladı.
Gurbetçilerin sorun yaşamaması için düzenlediği basın toplantısında bazı noktalara dikkat çeken Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, sezon için gereken alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ve gurbetçinin gümrükten geçiş süresini minimize etmek için gerekli düzenlemenin yapıldığını ifade etti.
Gümrük genelinde en büyük sıkıntılarının personel yetersizliği olduğunu hatırlatan Yalçın 2012 yılı için personel takviyesinin yapılacağı yönünde bilgileri olduğunu, ancak bu konuda bir gelişme olmadığını kaydetti.727 kişi ile iş yaptıklarını belirten Yalçın “şu an sınavlar ve atamalar devam ediyor.Önümüzdeki ay içinde bu sıkıntıyı aşacağız ve yeni arkadaşlarımız iş başı yapacak.Kapıkule gümrük sahasında 200 kadar personel ile iş yapıyoruz”dedi.
Memur olan personelin artık Kapıkule gibi Gümrük kapılarında çalışmak istemediğini ifade eden Müslüm Yalçın “Kapıkule sınır kapısına ait olan personel sayısı aslında bin kişi.Ama kimse gümrükte memur olmak istemiyor.Ya belediyelere yada öğretmenliğe geçmek istiyorlar.Buda bizi zora sokuyor”dedi.
Personelin zaman içinde görevini layığı ile yapmadığı yönünde gazeteciler tarafından yapılan eleştirilere cevap veren Yalçın bunların istisna olduğunu ve personelinin tamamının bu tür davranışlar içinde olduğunu sanmadığını söyleyerek personelini savundu.
Komşu ülke Bulgaristan'ın gümrük sahasının küçüklüğü nedeniyle zaman zaman kuyrukların olabildiğine dikkati çeken Yalçın, ''Özellikle çıkış sebebiyle yaşanan yoğunluk bizden kaynaklanmıyor. Biz burada işlemleri tamamlıyoruz ancak Bulgaristan'a giriş yapacak gurbetçimiz o esnada sıkıntı yaşıyor'' diye konuştu.
Yalçın, gurbetçi sezonunun açılmasıyla hafta için ortalama 2 bin, hafta sonu da 3 bin 500 aracın yurda giriş yaptığını belirterek, bu sayının gurbetçi sezonuna kadar ortalama 6000 civarında seyrettiğini kaydetti.
Gurbetçilerin yoğun gelişleri sırasında gümrük sahası içindeki araçların bekleme sürelerini de değerlendiren Müslüm Yalçın bir aracın en çok bekleme süresinin yoğun olduğu zamanda bir saat olduğunu ve bununda altına düşmek için gereken çalışmaların sürdüğünü belirtti.Yaşanan kuyrukların gelen gurbetçilerin evraklarında ki eksiklikler başta olmak üzere araçlardaki şüpheli durum ve yapılan işlemlerden de kaynaklandığını belirten Yalçın “bu ve benzeri araçlar için kırmızı hat adı verilen bir peron açtık.Evraklarında eksiği olan ve şüpheli görülen araçlar normal kuyruklarda beklemeyecek ve direk olarak kırmızı hatta alınarak orada ki görevlilerimizce işlemleri yapılacak.Böylelikle kuyruk sıkıntısı azalmış olacak”dedi.
Her türlü tedbire rağmen kuyrukların yaşanmasından rahatsız olduklarını ifade eden Yalçın çok iddialı konuşarak “Bu sene iddia ediyorum.Sistem kaynaklı bir aksilik yaşamazsak en yoğun günde bir aracın bekleme süresi bir saatin altında olacak”şeklinde konuşarak gurbetçilerin gelişlerini Cuma,Cumartesi ve Pazar günlerine değilde hafta içlerine yaymalarını istedi.
Gurbetçilerin gelişlerinde gümrük sahası içinde konaklayabildiklerini ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini de belirten Yalçın gümrük sahası içindeki tesislerde tuvalet parasının yüksekliği konusundaki bir soruya ise “bu konuda GTİ ile görüştük.Ancak konuya ticari bakıyorlar.Bu konuda basından destek istiyorum”dedi.
Yurt dışından tatil için gelişlerini gerçekleştiren gurbetçiler ise yola çıkacak olan gurbetçilere uyarıda bulunarak Bulgaristan’da yapımı devam eden yol çalışmalarına dikkat etmelerini, trafik işaret ve uyarı levhaları ile hız kurallarına uymalarını isteyerek sürücülerin dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıda bulundular.
 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30