banner78
banner25

Vural

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Edirne’de aday tanıtım toplantısında konuştu.Vural Türkiye’de yürütme ile ilgili ciddi bir sorun olduğunu söyledi.

 Partisinin Edirne merkez ve ilçe Belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan Vural, “Bir taraftan milli değerlerimizi yürütenler, diğer taraftan da maddi değerlerimizi yürütmüşler. İyi yürütüyorlar. Geldiğimiz bu noktada Türkiye’de bugün yaşadığımız sorunun adı yürütme krizidir.”şeklinde konuştu.

Türkiye’de 17 Aralık tarihinde başlayan sürecin üstünün örtülmesi için çok şeyin söylenildiğini ifade eden Oktay Vural, “Ne yalanlar, hisseli yalanlar kumpanyası. Milletin gözü önünde ayakkabı kutularında avrolar, dolarlar. 800 milyarlık saatler. Rant peşkeşleri, rüşvetler. Uluslar arası kara para aklamacıların bakanların hepsiyle aile fotoğrafına girdiği bir tablo. Ben buradan soruyorum Edirne’de, Anadolu’da oy veren değerli kardeşlerim! Siz, bu bakanlara, bu AKP’ye git Rıza Sarraf’la kara para aklama işine gir diye mi oy verdiniz? Soruyorum.” dedi.

MHP Grup Başkan Vekili konuşmasında Hükümetin gerçeklerin üzerini örttüğünü ifade ederek “Neler var. Bütün bu tablo ortada. Her şey ortada. Resimler ortada. Millet gerçeği ve hakikati isterken hükümet bırakın hakikatin ortaya çıkmasını, bu gerçeklerin üstünü örtmek için büyük bir çaba sarf ediyor. Zaten bir kimse eğer ayıbın üstünü örtmeye çalışıyorsa bilin ki, o ayıbı işlemiştir. Darbe yapmaya kalkışıyorlar falan filan. Vay, milli irade rüşvet ve yolsuzluk ruhsatı mıdır? Millet sana git rüşvet al, yolsuzluk yap diye mi oy verdi? Ne yüzsüzlüktür. Bu aynı zamanda milli irade hortumculuğu yapıyorlar. Bu milletin hakkına, hukukuna el uzatanlar milli iradeye saygısızlık yapanlardır. Rüşvet ve yolsuzluk girdabına girenler milli iradeyi dikkate almayanlardır. Hangi yüzle bunu söylüyorsunuz”dedi.

Yaşanan olaylar sonrasında soruşturmaya başlanıldığını ancak hukuka ve hukukçulara baskılar yapıldığını ifade eden Vural “Burada polis olan arkadaşlar var. Bundan sonra sakın ha lahmacun yemeyin. Tespih de kullanmayın. Sürgün cezasına tabi tutulursunuz. Ama dolarları götürenlere laf söylemiyor da orada polise gücü yetiyor. Niye? Onların yemeğini mi yeseydi? O dolarlardan biraz da götürse miydi? Neredeyse diyecekler aslında bu dolarları koyanlar da polislerdi. Maaşlarından biriktirdiler buraya paraları koydular diyecekler. Tam bir trajikomik durumla karşı karşıyayız.”şeklinde konuştu.

Savcının elinden soruşturma dosyanın alındığı vurgulayan Vural, “Arama kararları var. Arama kararları mahkeme tarafından alınmış. Mahkeme kararları uygulanmıyor. Edirne’deki kardeşim eğer seni çağırsalar ve gitmesen ne yaparlar? Ama bugün artık güçlülerin, üstünlerin hukuku var. Vatandaşın hukuku yok”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30