banner78
banner25

Volkan Turizm'e para cezası!

Volkan Turizm Seyahat ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi, Rekabet Kuruluna geçtiğimiz hafta Ankar'da görülen davada sözlü savunma yaptı.
Rekabet Kurumundaki toplantı, Kurul Başkanı Nurettin Kaldırımcı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, Volkan Turizm Seyahat ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Mustafa Altunhan hazır bulundu.
Rekabet Kurumunun soruşturma heyeti, yürütülen soruşturma sonucunda, Volkan Turizm'in Edirne Şehirlerarası Otogar İşletmeciliği ve Edirne çıkışlı şehirlerarası yolcu taşımacılığı pazarlarında hakim durumda bulunduğunu, Volkan Turizm'in Edirne Otogarında bulunan yazıhaneleri kiralamaktan ve alt pazardaki rakipleri ile sözleşme yapmaktan kaçınarak rakiplerin faaliyetlerini zorlaştırdığı ve bu durumun hakim durumu kötüye kullanılması olarak değerlendirilebileceğini ifade etti. Heyet, Volkan Turizm'e 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun'un 16'ncı maddesi çerçevesinde idari para cezası uygulanması gerektiği kanaatine ulaşıldığını bildirdi.
Şikayetçi sıfatıyla konuşan Özge İçöz de bütün taleplerinin ilgili firma tarafından reddedildiğini ve bu nedenle acentelik faaliyetlerini kaybettiklerini öne sürerek, "Pazardaki faaliyetlerimizi sürdüremiyoruz. Tekrar makul koşullarda yer tahsis edilmesini için gereğini istiyoruz" dedi.
Volkan Turizm yetkilisi Mustafa Altunhan da yöneltilen iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.
Yaşanan bu gelişmelerin ardından kurul rekabetin engellendiği gerekçesi ile Rekabet Kurulu, Volkan Metro Turizm Seyahat ve Nakliyat Tic. Ltd. Şti. (yeni unvanı Volkan Yolcu Taşımacılığı Seyahat ve Nakliyat Tic. A.Ş.)’ye 488 bin 375,14 TL idari para cezası verdi. Rekabet Kurulu, Edirne ilinde şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde rekabetin bozulmasına yol açtığından Edirne Belediyesi'ne gerekli tedbirlerin alınmasına dair görüş bildirilmesini kararlaştırdı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30