banner137
banner25

Verginin Oscarları belli oldu!
Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen yılın “en”leri bu yılda belli oldu.Vergi rekortmenleri sıralamasında 2012 yılı Gelir Vergisi Mükelleflerinde ilk sırayı Ahmet Süha Şenbaş alırken, Kurumlar vergisi sıralamasında ilk sırayı yine Trakya Birlik aldı.
DSİ 11 Bölge Müdürlüğü Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen ödül töreninde hak sahiplerine plaketleri verildi.
Törene Edirne Valisi Hasan Duruer,Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi,Vergi Dairesi Başkanı İsmail Arslan ve diğer ilgililer katıldı.
Verginin öneminin anlatıldığı törende ilk konuşmayı ev sahibi İsmail Arslan yaptı.Arslan konuşmasında Güçlü ve bağımsız Devlet ekonomilerinin en önemli gelir kaleminin vergi olduğunu belirterek “bir ülkenin vergi potansiyeli ve adil bir vergi sistemiyle toplanan vergiler, o ülkenin gelişmişlik düzeyi ile doğru orantılıdır. Verginin; toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve gönüllü uyum, vergi bilinci oluşturmak amacıyla 24'ncüsünü kutladığımız bu Vergi Haftası'nda, geçen sene gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerimizin ilk beşi ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktayız”dedi.
Üreten, istihdam sağlayan ve kazancından ülkemizin kalkınması için önemli miktarda vergi vererek,ödül alan vergi rekortmenlerimin her türlü övgüye layık olduğunu hatırlatan Vergi Dairesi Başkanı Arslan “Ödedikleri vergilerle ve oluşturdukları istihdamla kendinden söz ettiren vergi rekortmenlerimizi ve buradan bulunmayan bütün mükellefterimizi yürekten kutluyorum"diyerek sözlerini sonlandırdı.
Konuşmanın ardından kürsüye Edirne Valisi hasan Duruer gelerek bir konuşma yaptı.Duruer konuşmasında "Ticaret, devletlerin lokomotifi vergi de bunun benzini sayılabilir. Ticaretin olmadığı yerde Devlet nizamından bahsedilemez, Devlet nizamı olmadığı yerde ticaretten bahsedilemez”diyerek verginin önemine dikkat çekti ve tarihten verdiği örneklerle İpek Yolu'nda yapılan savaşların ticaret üzerine olduğunu ve ticaret olmadan Devlet sisteminin yürümesi, insanların karınlarını doyurması, başka faaliyetler yapmasının mümkün olamayacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından plaket törenine geçilerek dereceye giren vergi rekortmenlerine ödülleri verildi.
Son yılların en gözde mesleklerinden olan avukatlık mesleğinde ise Gelir vergisi kategorisinde ilk beş kişiden ikisinin avukat olması dikkat çekti.
Buna göre Uzunköprü’den Ahmet Süha Şenbaş birinci,Keşan’dan Tolga Mercan ikinci,Uzunköprü’den Gürol Sezmez üçüncü,Edirne barosuna kayıtlı avukat Gürkan Demirtaş dördüncü ve yine Edirne barosuna kayıtlı avukat Alper Pınar’da beşinci olarak gelir vergisi sıralamasında ilk beşte yerlerini aldılar.
Kurumlar vergisi sıralamasında ise Trakya Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi ilk sırayı her zaman olduğu gibi korurken, Umat Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. ikinci,Özmed Gıda Tekstil Sağlık ve Tic.Ltd.Şti üçüncü, Öztürkler Yem sanayi Ticaret A.Ş. dördüncü Yardımcı Tarım ürünleri ise beşinci sırada yer aldılar.
Vergi Rekortmenlerine plaketleri Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Vergi Dairesi Başkanı İsmail Arslan ile diğer protokol üyeleri tarafından verildi.
Geçen yıl yapılan ödül töreninde ise Gelir vergisi ve Kurumlar vergisi sıralamasında yer alan isimlerin bazılarınında sıralamada yer alması başarının aynı isiler olduğnu açıkça gösterdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30