banner137
banner25

Vatandaş faturaları soruyor!
İlimizin en önemli turizm bölgelerinden biri olan Enez ilçesi yazlık bölgelerinde yaşayan vatandaşlar belediye tarafından caddelere döşenen parke taşların faturalarını soruyor.
Yıllardır yatırım adına tek bir çivi dahi çakılmayan Enez’de vatandaşlar kendilerinden toplanan paralarla alınan parke taşların hesabını sordu.
Enez belediyesinin ilçeyi ve ilçeye bağlı turistik bölge olan yazlıkların olduğu alanı güzelleştirmek adına parke taş döşeme işi adı altında para toplandığını ancak belediyenin alınan taşlara ilişkin hiçbir faturalandırma yapmadığını ileri sürerek Belediye Başkanını açıklama yapmaya davet ettiler.
Belediyenin kendi imkanları ile yazlık bölgelerde ki caddelere parke taş döşeme işi yapamayacağını bildiklerini ifade eden vatandaşlar “her yıl bizden bir isim adı altında paralar alınır.Bu dönemde de parke taş yaptırmak adına para toplandı.Hatta bazı yazlık sahipleri şahsi bazıları ise kooperatif olarak parke taş parasını peşin olarak belediyeye verdi.Ancak alınan taşların kaça alındığı.Ne kadar paraya alındığı yönünde kimse bize bilgi vermiyor.Buda aklımıza değişik yorumları getiriyor.Başkan çıkıp bize bunu anlatsın.Yoksa suç duyurusunda bulunacağız”dediler.
Bazı yazlık sahiplerinin 50 ila 100 Bin TL arasında şahsen para ödedikleri ve yollarını yaptırdıkları ancak bu hizmetin bedelini gösteren bir fatura göremediklerini ifade etmeleri akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu.
Enez ilçesinde yaz aylarında 100 bin kişiye varan insan nüfusunun bulunduğu normal zamanda ise Enez nüfusunun 6-7 bin civarında seyrettiği biliniyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30