banner137
banner25

Vali'nin emri ile yıkıldı!

Kaleiçi semti Dilaverbey mahallesinde bulunan ve 6 yıldan buyana yıkım tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi bina Vali Hasan Duruer’in talimatıyla yıkıldı.

Yerel basında sıklıkla gündeme gelen ancak Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma kurulu iznine takılan özel şahsa ait bina bu sabah Belediye ekiplerinin çalışması ile yıkıldı.

Yarısı çökmüş ve yan yatmış şekilde karşısında bulunan binalar ve yanından geçen araç ve yayalar için tehlike saçan bina ile ilgili gerekli izinlerin hızlandırılması için talimat verdiği öğrenilen Edirne Valisi Hasan Duruer, kurulun izni sonrasında binanın yıkılması emrini belediye ekiplerine verdi.

Sabah iş makinesi ile gelen Belediye ekipleri öncelikle yıkımın risksiz olabilmesi için ön çalışma yaptı.

Gerekli tedbirlerin alınması ile yavaş yavaş yıkımına başlanılan ahşap bina yaklaşık bir saat süren çalışmanın sonunda yerle bir oldu.Binaya yakın oturan evlerde bulunan konut sakinleri evlerinde oturarak binanın yıkımını seyrederken bazıları da anı cep telefonlarına kaydetmek için balkonlarında ve camlarda beklediler.Mahalle esnafı ise iş yeri dışında bulunan mallarının tozdan etkilenmemesi için üzerlerine örtü örterek mallarını korumaya çalışması dikkat çekti.

Yıkım sırasında bazı mahalle sakinleri uyarılara aldırış etmeksizin yıkımı yapılacak binanın altından geçerek adeta tehlikeye meydan okudular.Yıkım başladıktan sonra ise elektrik arıza şirketine ait bir elemanın gelerek binanın dış kısmında bulunan kofrada elektrik olup olmadığını kontrol etmesi ise bu tür işlerin ancak Türkiye’de olabileceğini gösterdi.

Kepçe darbeleri ile yavaş yavaş yıkılan binanın karşı tarafta bulunan binaya zarar vermemesi için ise kepçe operatörü büyük çaba sarf etti.

Yıkım sonrasında ise ahşap binadan arta kalan tahta ve odun parçalarını almak için roman vatandaşlar yetkililerin uyarılarını ve canlarını hiçe sayarak tahtaları toplama yarışına girdiler.

Binanın yıkılmasına ise en çok mahalle sakinleri sevindi.Yıkım sonrası düşüncelerini paylaşan Dilaverbey mahalle muhtarı Nedim Ersaçmış 6 yıldan buyana binanın yıkımı için uğraş verdiklerini ve binanın en sonunda kimseye zarar vermeden yıkıldığını, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Tahtaları toplayan romanlar ise ölümden korkmadıklarını ifade ederek “ölümden neden korkayım ki?Ölümden korkulmaz.Nasılsa öleceksin.Ecel geldi mi gidersin.Kollayacaksın kendini,her şeye dikkatli olacaksın”demesi bir parça tahta için insanların verdiği mücadeleyi gözler önüne serdi.

 




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30