banner78
banner25

Valilik heyeti Kırcaali’ye gidiyor!
Bulgaristan’ın Kırcaali şehrinde düzenlenecek olan 1. Uluslararası Balkan Türk Şairleri Buluşması için Edirne’den bir heyet Kırcaali’ye gidiyor.
Edirne Valisi Hasan Duruer’in Balkan ülkelerine yaptığı programların en yoğunu olarak gösterilen Kırcaali programında iki gün süre ile Edirne heyeti bu bölgede temaslarda bulunacaklar.
Kırcaali şehrinde düzenlenecek olan Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu ve Edirne Valiliği’nin himayesi ve desteğiyle organize edilen Balkan Türk Şairleri buluşmasına altı ülkeden 15 şair katılacak.
Türkiye’den Firdevs Büyükateş, İrfan Özcan, İsa Cebeci, Metin Barbaros, Mustafa Hatipler, Yunanistan’dan Şefaat Ahmet, Makedonya’dan Sezen Seyfullah, Kosova’dan Canan Özer, Gagavuzyeri’den Güllü Karanfil ve Bulgaristan’dan Sabri Alagöz, Hasan Süleyman, Bayram Kuşku, Durhan Ali, Habibe Ahmedova ve Resmiye Mümün’in katılacağı şiir günü öncesinde Valilik heyeti bir dizi resmi ziyaret ve temasta bulunacak.
 Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneğinden alınan bilgiye göre program 15 Kasım’da saat 16.00-17.00 arasında yurt dışından gelen şairlerin Momçilgrad (Mestanlı) İlahiyat Lisesini ziyaret etmeleriyle başlayacak. Usta kalemler oradaki imam hatip öğrencileriyle sohbet edecekler, onlara şiir okuyup kitap hediye edecekler. Saat 18.00’de Kırcaali Belediye Kültür Merkezinde sunuculuğunu Elif Baysal’ın yapacağı şiir sunumu başlayacak. Şölene katılan tüm şairler Türkçe şiirlerini seslendirecekler. Ayrıca aynı akşam etkinlikte bulunan herkese bu şairlerin şiirleri ve otobiyografisinin yer aldığı bir kitap dağıtılacak.
Şiir sunumundan sonra da Ömer Lütfi Kültür Derneği Kırcaali Türk Folklor Ekibi ve Buket Derneği Türk Halk Müziği Topluluğunun katılımıyla konuklar mini bir konserle selamlanacak.
Etkinliğe çok değerli misafirlerin katılması bekleniyor. 1. Uluslararası Balkan Türk Şairleri Buluşmasında, Edirne Valisi Hasan Duruer başkanlığında yaklaşık 40 kişiden oluşamn bir heyetin katılması bekleniyor.
Ayrıca T. C. Filibe Başkonsolosu Şener Cebeci ve Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy resmi konuk olacaklar. Kırcaali İlinden tüm belediye başkanları, meclis üyeleri, şairler ve vatandaşların davetli olduğu gece saat 16:00 da başlayacak.
Açılışta Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Edirne Valisi ve Filibe Başkonsolosunun birer selamlama konuşması olacak.
Türk Kültür ve Sanat Derneği yönetimi, Uluslararası Balkan Türk Şairleri Buluşmasını Kırcaali’den sonra diğer Balkan ülkelerinde de organize etmeyi planlıyor. Dernekten, “Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yapılan şiir şölenlerinin benzerini düzenlemeyi düşündük. Amacımız Balkanlardaki Türk şairlerimizi bir araya getirip hem tanışıp kaynaşmaları, hem de o güzel eserlerini kendi sesinden halkımıza sunmalarıdır. Ayrıca bu şölen, katılımcı şairlerin ileride çeşitli alanlarda işbirliği yapmalarına sebep olabilir” diye paylaştılar.
Bununla beraber Kırcaali Türk Kültür ve Sanat Derneği tüm Balkan ülkelerinden ismini duyuran Türk şairlerine yer verileceği bir antoloji kitabı basılmasını planlıyor.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30