banner137
banner25

Vali İpleri kopardı!
Edirne’de göreve geldiği günden buyana aldığı radikal kararlar ile dikkat çeken Edirne Valisi Hasan Duruer, bir ilke daha imza attı.
Vakıf eserlerinin doğru ve yerinde korunmadığı gerekçesi ile sorumlusu olarak gördüğü kişi olan Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler’i her defasında eleştiren ve bunu sosyal paylaşım siteleri başta olmak üzere basın önünde de sürekli diri tutan Vali Duruer, Vakıf Haftası etkinlikleri çerçevesinde kendisini ziyaret etmek isteyen Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler’i makamında yapacağı ziyarete kabul etmeyerek “vakıf eserlerini koruyamayan bir müdürü kabul etmiyorum”diyerek tepkisini dile getirdi ve randevu talebini geri çevirerek ilgili Vali Yardımcısının da hafta byunca yapılacak olan etkinlilere katılmaması talimatını verdi.
İlk olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü bahçesinde ki düzensizliğe tepki gösteren Vali Duruer, düzenleme yapılması yönünde talimat vererek bahçenin tanzimini istedi.Çeşitli ziyaretler esnasında gördüğü Vakıf eserlerinin içler acısı durumunu eleştiren ve her defasında bu eleştirisini Vakıflar Bölge Müdürünün kendisine de ileten Vali Duruer son olarak Selimiye Cami içerisindeki elektrik kablolarına kusur bulmuş ve kendisine ait twiter hesabından durumu eleştirmişti.
Eleştirileri devam eden Vali Duruer yaklaşan Vakıf Haftası öncesinde dağınık vaziyette görüntülediği ve koruma altına alınmasını istediği bazı tarihi parçaları da fotoğraflayarak “Vakıf eserlerine vakıfların sahip çıktığının resmidir”, “Vakıfların estetik anlayışı” demiş ve Vakıflarla iplerin gerildiğini belirtmişti.
Atatürk anıtı önünde bu sabah başlayan etkinliğe ise Valilikten hiçbir yetkili katılmamış,Vakıflar Bölge Müdürlüğünün kutlama programında ise saat 11:00 Valilik makam ziyareti olarak yazılmıştı.Ancak Vali Duruer’in ziyareti kabul etmemesi ve sonrasında Vakıflar Haftası programlarına Vali yardımcısının katılmaması talimatını vermesi iplerin tamamen koptuğunu gösterdi.
Öte yandan yaşanan gelişmelerden dolayı bilgisine başvurduğumuz Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binler durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek “karar Valimizin takdiri”demekle yetindi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30