banner137
banner25

Vali Duruer Silistre'deydi!

Edirne Valisi Hasan Duruer ve beraberindeki heyet hafta sonu Bulgaristan’ın Silistre iline giderek burada temaslarda bulundu.

Edirne Valisi Hasan Duruer,Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Yener Yörük,Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı, Edirne Valiliği Balkan Danışmanı Fahri Tuna,Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Bilgin Özbaş ve Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm ve beraberindeki heyetin katıldığı ziyarette ilk olarak Tunahan derneğinin Silistre’ye bağlı Dulova ilçesindeki ofisinin açılışı gerçekleştirildi.Açılışa Silistre valisi Nasuh Nasuh, Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosluğu Konsolos Muavini Reşit Sağkol, dernek başkanı Güner Hakkı ve diğer ilgililer katıldılar.Açılış sonrası Tunahan derneği tarafından Dulovo Kültürevi'nde gerçekleştirilen şölene katılan heyet burada yaklaşık 3 saat süren programa katıldılar.

Vali Duruer burada yaptığı konuşmada Yıldırımların, Sultan Muratların, Fatihlerin at koşturduğu Tuna boylarında olmaktan gurur ve onur duyduğunu söyleyerek Milletlerin ancak kültürlerine sahip çıktıkları ölçüde millet olabileceklerinin altını çizdi ve "Milletler kendi kültürlerine sahip çıkarlarsa millet olarak devam ederler. Sizler Türkiye ile Bulgaristan arasındaki en önemli bağı oluşturuyorsunuz. Biz soydaşlarımızın her zaman yanındayız, arkasındayız ne derdiniz varsa derman olmak için çaba harcıyoruz.Trakya Üniversitesi Balkanlar'ın en önemli üniversitesi, üniversite olarak da arkanızdayız" diye konuştu.

Program sonrasında heyet Bulgaristan’ın kuzeyindeki Deli Orman bölgesinde bulunan Tuna nehri kıyısında ki Silistre’ye geçerek geceyi burada geçirdi.

Silistre’de vali Nasuh Nasuhu makamında ziyaret eden Edirne Valisi Hasan Duruer ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Yener Yörük burada bir süre sohbet ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtlamak için ortak basın toplantısına geçtiler.

Yapılan karşılıklı sohbette iki ülke arasında iş birliğinin son yıllarda gelişimine dikkat çekilerek Edirne ile Silistre Valilikleri arasında karşılıklı işbirlikleri görüşüldü.Edirne Valisi Hasan Duruer Silistre’nin çok önemli bir yapısı olduğunu belirterek tarım ve turizm konusunda ortak çalışmalar yapılabileceğini kaydetti.

Silistre Valisi Nasuh Nasuh ise Edirne’nin çok önemli bir tarihi geçmişse sahip olduğunu belirterek yakınen bildikleri Edirne ile işbirliği yapmanın kendileri için umut verici olduğuna ve Edirne Valisinin Silistre’de olmasından son derece memnun olduklarına değindi.

Vali Duruer ve beraberindeki heyet daha sonra Romanya ile Bulgaristan’ın kuzeyinde sınır teşkil eden Tuna nehrinde gemi ile seyahat ederek bilgiler aldı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30