banner78
banner25

Vali Duruer

Selimiye meydanında kurulan iftar çadırı yine iftarını açmak isteyen vatandaşların akınına uğradı.

Birçok vatandaşın iftarını açmak için geldiği Selimiye meydanında ki iftar çadırı geçen yılın görüntülerinin aksine bu yık daha düzenli bir görüntü ile orucunu açmak isteyenlere hizmet verdi.

Bin kişilik kapasitesiyle hizmet veren ve Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Edirne Belediyesi başta olmak üzere Edirne Ticaret Borsası ve Edirne Ticaret ve Sanayi odasının desteği ile kurulan iftar çadırının ilk iftarında Edirne Valisi hasan Duruer, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu,Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri ile Edirne Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu üyeleri iftarlarını vatandaşlarla açmak isteyen isimlerdi.

Sosyal yardımlaşma vakfından yardım alan Roman ailelerin çoğunluğu oluşturduğu iftar çadırında geçen yıllara oranla daha düzenli bir dağıtım yapılması ve vatandaşların izdihama yönelik görüntülerden uzak olması iftar çadırının ahengine yakışan bir unsur olarak görüldü.

Havanın sıcak olmasından dolayı vatandaşlara serin bir ortamda yemek yeme zevki vermek adına her türlü konforun düşünüldüğü çadırda, çadırın etrafının açık olması ve havalandırma sistemlerinin kurulu olması vatandaşların takdirini topaldı.

Edirne Valisi Hasan Duruer ise ilk iftarını oğlu Ahmet Enes Duruer ile birlikte vatandaşlarla geçirdi.Protokol üyeleri ile bir arada olmadığı görülen Vali Duruer vatandaşların masasına oturarak iftarını açtı ve onlarla sohbet etti.

İftar çadırı ve mübarek Ramazan ayı hakkında açıklama yapan Vali Duruer “ben Ramazan aynının vatandaşlarımıza ve milletimize hayır getirmesini diliyorum.Buraya çok sayıda vatandaş geliyor.Ben vatandaşlarla birlikte iftar yapmanın mutluluğu içerisindeyim.Bu ene ilin valisi olarak mümkün olduğu kadar sivil toplum örgütlerinin yemeklerine katılma düşüncesinde değilim,daha çok fakir fukaranın yemeklerine katılacağım.Çok az sayıda sivil toplum kuruluşunun yemeğine katılmayı düşünüyorum”dedi.

4 gece üst üste yemek verecek olan Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk ise “11 ayın sultanı olan Ramazan ayımız herkese mübarek olsun.Her yıl olduğu gibi Valiliğimizin önderliğinde iftar çadırındayız”diyerek bunların sosyal faaliyet olduğunu ve yapılması gereken olarak insanların buradaki maneviyatı yaşayarak insanların ve hayırseverlerin destek vermelerini istedi.

Belediye Başkan yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’nun ise yemek dağıtımına bizzat katılarak vatandaşlara yemek dağıtması büyük takdir topladı.

Edirne’de bulunan hayırsever vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının bazılarının katkıları ile 30 gün süre ile açık tutulacak iftar çadırında katkı sağlayan kişi,kurum ve kuruluşlarda isimleri yazılmak suretiyle onure edilecekler.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30