banner137
banner25

Vali Duruer 2013 yatırımlarını değerlendirdi!
Edirne Valisi Hasan Duruer düzenlediği basın toplantısı ile 2013 yılında yapılacak olan yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi.
Edirne’de görev yapan basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya gelen ve sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Duruer ilk olarak Edirne hakkında hazırlatılan tanıtım cd si hakkında bilgiler verdi.Edirne tanıtım cd sinin olmamasını büyük bir eksik olarak gördüklerini ifade eden Vali Duruer Edirne’nin bir mücevher olduğunu ve dünya çapında bir değere sahip olduğunu aktardı ve bu anlamda yaptıkları ilk çalışmanın tanıtım cd si olduğunu ifade etti.
Edirne Emniyet Müdürlüğünün yeni hizmet binası yapım işinin bu yıl içinde başlayacağını ve önümüzdeki yıl tamlanacağını kaydeden Vali Duruer 300 yataklı yeni hastanenin ihalesinin yapıldığını ve inşaatına bu yıl başlanacağını kaydetti. Edirne’nin gençlerine spor alışkanlıklarını kazandırmak için gereken projeleri hazırladıklarını belirten Vali Duruer “bu yıl içinde Gençlik Spor Bakanlığımız tarafından kapalı yüzme havuzu çalışması başlıyor.Biz Milli Eğitim ve İl Özel idaresi olarak ilimizde birkaç tane spor salonu yaparak gençlerimizi spor alışkanlığını kazandırmayı düşünüyoruz.İki adette kapalı halı saha yaparak kışın soğuktan yazın güneşten korunmalarını sağlayacağız.Çocuklarımızın başarıları oldukça önemli.mesleki ortaöğretimde ki başarı oranımız Türkiye ortalamasının üzerinde olup yüzde 85 civarındadır”dedi.
Yapmak istedikleri ve öğrencilerin eğitim ve öğretimlerine yönelik projelerede değinen Vali Duruer Akademi Edirne projesi başta olmak üzere ,Eğitimde mutlu yarınlar, dünden bugüne Edirne,kitap okumayı sevdirme,Okulumda besleniyorum,Değerler eğitimi gibi projelerdende söz ederek bunlar hakkında bilgi verdi.Okullarda üstün zekalı öğrenciler bulunduğunu ve bunların normal insanlarla aynı kefede değerlendirildiğini belirten Vali Hasan Duruer toplumun yüzde 2 sinin üstün zekalı olduğunu ve bunların farkındalıklarını ortaya çıkarmak asıl hedefleri olduğunu kaydetti.
Organ bağışının önemine değinen Vali Duruer bu konuda tüm Balkanları kapsayan “organ rod” adı verilen bir projeyi hayata geçireceklerini ve bu kapsamda çalışmalara başladıklarını kaydetti.
Ağaçlandırma çalışmaları konusunda da bilgi veren Duruer “bu sene hedefimiz yaklaşık yüz bin ağaç.Bu ağaçlandırma çalışmasında 13 bin ağacı Organize sanayi bölgesine, 9 bin adet ağacıda askeriye ile birlikte dikme çalışması yaptık.Orman teşkilatı ile de otoban çıkışından Kapıkule’ye kadar olan alanda ciddi bir ağaçlandırma çalışmasına başlıyoruz.Bunun farkını bir iki sene sonra göreceksiniz”dedi.
Buçuktepe de bulunan Şükrüpaşa kışlasının müze bölümünün işletmesini Edirne Valiliği olarak alacaklarını ve müzenin yeniden tanzim ve teşrifinin yapılarak Balkan Şehitliğinin de bu alana taşınacağını ifade etti.
Vali Duruer düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerle nehir kenarında hatıra fotoğrafı çektirdi.Hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra eline bir gazetecinin fotoğraf makinesini alan Vali Duruer deklanşöre kendi basarak gazetecilerin fotoğraflarını çekti ve teknolojik olarak hoşuna giden makinenin fotoğraf çekmesini verdiği ilginç tepkilerle dile getirdi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30