banner137
banner25

Vakıflar uyuyor mu?

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan  ve önemli tarihi buluşmalara tanıklık eden Hacılarezanı – Namazgah çeşmesi yetkililerin sorumsuzluğundan dolayı sular altında.

Vakıflar Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan ancak yıllardır sergilenen sorumsuzluktan nasibini alan tarihi alan yağan yağmur sularından dolayı çeşitli etkelnlere maruz kalıyor.

Yüz yıllar önce Balkan ülkelerinden gelen hacılar bu alanda toplanarak Trakya’daki hacılarla birleşip kutsal topraklara uğurlanıyordu. Aynı şekilde alan hac görevini yerine getirdikten sonra memleketlerine dönen hacıların karşılandığı bölge olarak yıllarca hizmet etti.

Öte yandan Osmanlı ordusu Balkanlar üzerine savaşa giderken tüm askerlerini burada toplayıp namaza durur,seferden döndükten sonra ise aynı anda binlerce asker alınları secdeye vararak şükür duası yaparlardı.

Bir çok kişinin bu tarihi mekanın bu özeliğini bilmediği açıkça görülürken Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkililerinin de bu özel ve güzel alanda bir çalışma yapmaması ve bu tarihi yapıyor ve mekanı kaderine terk etmesi eleştiri konusu oluyor. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30