banner78
banner25

Vakıf iş hanı AVM olacak!

Mülkiyeti Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde bulunan Saraçlar caddesi üzerindeki Vakıf İş hanının yıkılarak yerine AVM yapılacağı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre Saraçlar caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 3 bin metrekare büyüklüğe sahip olan eski yapının tarihi değeri olmadığı için yıkılarak yerine AVM yapılmasının mümkün olabileceği tartışmalarının Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde yapıldığı iddia edildi.

Yaklaşık 180 kadar dükkanın bulunduğu Edirne’nin en işlek caddeleri üzerindeki Vakıf iş hanının günümüz iş merkezi konseptine cevap veremediği ve vasfını yitirerek işlevselliğini yitirdiği yönünde bilgileri toplayan yetkililer konunun Genel Müdürlüğe iletilmesi ile çalışmalara başlandığı öğrenildi.

Sürekli olarak onarım ve tadilat gören, iş merkezi vasfından ziyade geçiş yolu gibi kullanılan iş hanında esnafında mağdur olduğu ve istenilen düzeyde iş yapamadığı için zarar boyutundan işlerini devam ettirmeye çalıştığının bilindiğini belirten yetkililer hazırlanan taslak projelerle yep yeni bir çehre kazandırılmak için kolların sıvandığı öğrenildi.

İçerisinde sinema salonu,giyim mağazaları gibi iş yerlerinin olacağı ve dış dükkanların Saraçlar caddesine uygun bir halde tasarlanarak günümüz teknolojisi ile donatılarak yeni baştan inşaat yapılacağı ve bir yıl içerisinde inşaatın tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.

İş hanının yıkımı ve sonrasında yapımına ilişkin tüm aşamaların tamamlandığı ve şu an içeride bulunan kiracıların sözleşme sürelerinin dolmasının beklendiği iddia edilirken, kiracıların mağdur edilmeyeceği ve yeni yapılacak AVM’de ilk olarak belirlenecek ücretler dahilinde ilk teklifin kendilerine yapılacağı öğrenildi.

Saraçlar caddesi üzerinde bulunan çok sayıda esnaf böyle bir şeyin gerçekleşmesi durumunda caddeye bambaşka bir boyut kazandırılacağını ve hareketliliğin artacağını belirtirken Vakıf iş hanı içinde iş yeri bulunanlar ise kendilerinin mağdur edilmediği süre içerisinde yapılmasının sorun teşkil etmeyeceği görüşünde.

Yeni projeye göre daha modern bir görünüme kavuşacak olan AVM’de yürüyen merdivenler,asansör,otopark,üst katlarda yiyecek salonları,sinema ve çok sayıda iş yerinin olması planlanıyor.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30