banner137
banner25

Üye insiyatifi “CHP Devrimci geleneğini bozmuştur”
CHP Edirne Üye İnisiyatifi, Edirne yerelini ve Türkiye genelini kapsayan bir bildiri hazırladı. Hazırlanan bildiriyi, başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partinin üst düzey yöneticilerine gönderecek olan inisiyatif üyeleri, ‘sağlıksız ve kötü’ olarak yorumladıkları örgüt yapısının bir an önce düzelmesi için üye katılımlı tartışma zeminleri oluşturulması gerektiğini belirtti.
CHP Edirne Üye İnisiyatifi adına konuşan Nurhan Işıkseren, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara gelerek ülkeyi daha iyi yönetme, haklın çıkarlarını ön planda tutan politikaları uygulama sorumluluğunu artırdığını kaydetti. CHP’de özgür ve nitelikli üye temelinde gelişecek yeni bir örgüt modeline, kültürüne ve işleyişine ihtiyaç olduğunu kaydeden Işıkseren, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl ve Merkez İlçe yönetimlerinin seçiliş şeklinin, yandaş siyaset tarzının, sorunlu parti içi işleyişin açık bir ifadesi olduğunu söyledi. Işıkseren, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan ve CHP’li Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’yi hedef alan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“GÜRKAN VE SEDEFÇİ’NİN UYGULAMALARI CHP’YE ZARAR VERİYOR”
“CHP’ye yakışmayan, siyasi etik değerlerden uzak bir uygulama sonucu oluşan İl ve Merkez İlçe yönetimi, Edirne örgüt dinamiklerinin gelişmesinin önünde önemli bir engeldir. Tüzüğün dördüncü maddesine dayanarak Recep Gürkan ve Hamdi Sedefçi’nin parti hukukunu ayaklar altına alan, siyasi etik değerler ile de örtüşmeyen uygulamalarını, tutum ve davranışlarını kınıyor ve CHP’ye verdiği çok yönlü zarara dikkat çekiyoruz. CHP’ye yakışmayan antidemokratik, siyasi etik değerlerle örtüşmeyen tutum ve davranışların, yandaş siyasetinin aşılması için yapılması gerekenler olduğu gün gibi ortadadır.”dedi.
Işıkseren Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin yerel basında vermiş olduğu bir demeçten yola çıkarak CHP’nin devrimci geleneğini bu sayede bozduğuna dikkat çekerek Sedefçi bir konuşmasında “Benim Teoman Özdöl’e 25 yıllık vefa borcum var. 2011 yılında Vekillik teklif ettim kabul etmedi. O’nu İl Başkanlığına getirdiğimde bu borcumu ödemiş olacağım. Yönetimlerde kırgınlıklar olduğu zaman iyi değildir. İlk defa bir kadını İlçe Başkanı yaptığımızda bir devrim gerçekleştirdik. Şimdi Teoman Özdöl’ü İl Başkanı yaparak ikinci devrimi de gerçekleştirmiş olacağız.”demiştir.Bu konuşma parti hukuku açışından da üzerinde durulması gereken bir konudur”dedi.
Işıkseren son olarak CHP Edirne Üye İnisiyatifi olarak hazırladıkları bildirgeyi, başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’e, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’e, Bölge Sorumlusu Parti Meclisi Üyesi Benan Baykal’a göndereceklerini sözlerine ekledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fevi pekcanlı/chp eski il yön.kur.üyesi ve eski il gençlik kol.baş. 11 yıl önce

partinin seçilmişlerini her ortamda eleştirmek demokrasi ise bu kadar demokraside olmaz olsun eleştirilen herkes ilk önce seçilmiş kişilerdir ama halk tarafından ama üye tarafından ama delege tarafından eğer mevcut seçimlerde mesela ön seçimde sizler seçilseyediniz aynı sistemde seçilmeyecekmiydiniz lütfen biraz saygılı olalım demokrasi kelimesi altına sığınıp her hafta gayri rasmi toplantılarla bu iş olmaz önümüzde seçim süreci var hala partinin sistemini tartışmayın maç oynanırken kural değişmez kongrelerde tabiki herkese hodri meydan

banner30