banner78
banner25

Urfa gecesinde roman havası!

Edirne’de İş adamı Kemal Kılıç kendisine ait olan işyeri Lalezar restoranda düzenlediği Sıra gecesi ile adeta Edirne’de Urfa rüzgarı estirdi.

Çok sayıda Urfalı başta olmak üzere Edirnelinin de katıldığı geceye Edirne Valisi Hasan Duruer’de eşi ile katıldı. Gecede konuşma yapan iş adamı Kemal Kılıç geçtiğimiz yıllarda Edirne’de helva gecelerine ev sahipliği yaptıklarını ancak bunun arkasının gelmediğini söyleyerek “bu yıl farklı olsun diye Urfa Sıra Gecesi’ni düzenledik. Bu iki gelenek birbiriyle çok uyuşuyor. Gelecek yıl başka bir ilimizin geleneğini sergileyeceğiz. Edirnelileri Halklarımızın kültürleriyle tanıştırmak istiyoruz.” diyerek, etkinliklerin süreceği müjdesini verdi.

Vali Hasan Duruer ise yaptığı konuşmada Vali Yardımcılığı görevi sırasında 6 yıl süre ile Urfa’da görev yaptığını ve yörenin kültürünü çok iyi bildiğini ifade ederek en güzel günlerinin burada geçtiğini kaydetti ve şöyle devam etti.“böylesi önemli geleneklerin yaşatılması gerekmekte.Edirne’de de geleneksel helva gecelerini bir süre yaptık ama gelenek gereği taliplisi çıkması gerekiyor.Kimse çıkmayınca devam edemedik”şeklinde konuştu.

Program boyunca usta ellerde yoğrulan çiğ köfte ise gelen konuklara ikram edildi.Acılı çiğ köftenin ardından ise 6 saat ateşte pişirilen mırra adı verilen acı kahve ikram edildi.Geceye ise Urfa yöresi türkülerini söyleyen ekip damgasını vurdu.Geceye katılan çok sayıda Edirneli yöresel müziklerin keyfini çıkartırken müziğin evrensel bir dil olduğu o gece yine kendini gösterdi.Sanatçıların 9-8 roman havalarını çalmaları ve yurdun dört bir yanından ezgilerle geceyi süslemeleri geceye katılanların kulaklarının pasının silinmesini sağladı.

Urfa Sıra gecesine AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, AK Parti Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, Edirne Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz ve ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren’de katıldı.


 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30