banner137
banner25

Ulaşım zammında geri vites!
Edirne Belediyesinin Ocak ayı meclis toplantısında gündeme gelerek görüşülmesi beklenen ulaşım zammı Başkan Hamdi Sedefçi tarafından geri çekildi.
Gündeme alınan maddeleri tek tek oylayan Belediye Meclisi en önemli gündem maddesi olan Ulaşım zammını gelen diretmeler üzerine geri çekmek zorunda kaldı.Trakya Üniversitesinde okuyan bir grup öğrencinin yapılmak istenen zamları protesto etmek istemesi ve yapılacak olan belediye meclisine katılmaları yönündeki talepleri zaman zaman gerilimlere neden oldu.
Yapılacak olan yüzde 15 lik zammın öğrenciler için yüksek bir zam olduğu görüşünde olan bir grup öğrenci bugün Edirne belediyesi önüne tepkilerini dile getirmek üzere yürüyüşe geçti.Zaman zaman polisin uyarısı ile karşı karşıya kalan öğrenciler protestolarını yapmak için Edirne belediyesi önüne kadar izin istediler.Verilen izin sonrasında Belediye önüne gelen grup burada bir süre Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi aleyhine sloganlar atarak yapılmak istenen zammı protesto ettiler.
Taleplerini iletmek üzere Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile görüşmek isteyen grup Meclis toplantı salonuna güvenlik sorunu yaşanabileceği nedeniyle alınmak istemedi.Belediye görevlilerinin içeri girmek isteyen öğrencileri engellemesi üzerine devreye CHP Belediye Meclis Üyesi ve Disk Trakya Bölge sorumlusu Arif Kuday girerek öğrencilerin içeri girmesinde bir sakınca olmadığını ve meclis toplantılarını halka açık olduğunu ifade ederek öğrencilerin alınmasını istedi.Görevliler bu isteği geri çevirince kapıda kısa süreli arbede yaşandı.Arbedenin büyümemesi için belediye çalışanları polisten yardım isteyince hazır bekletilen çevik kuvvet ekibi devreye girerek öğrencilerin toplu halde içeri girmesine izin verilmedi.
Grup aralarında seçtiği 4 öğrencinin başkan Sedefçi ile görüşmesi için izin isteyince bu talepleri olumlu karşılandı ve öğrencilerden dördü içeri alındı ve başkan Sedefçi ile görüştü.Zam gerekçesini öğrencilere aktaran Sedefçi daha sonra odasından çıkarak gazetecilere konu hakkında açıklama yaptı ve zammın nedenlerini paylaştığını aktardı.
Öte yandan saat 14: 00 da başlaması gereken meclis toplantısı da gecikmeli olarak saat 14:20 de başladı.Gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında konu ulaşım zammı ile ilgili karar gelince CHP Meclis üyesi Arif Kuday, kürsüye çıkarak, "Bizler CHP olarak AKP hükümetinin bu ülkede halka uyguladığı zam ve zulüm uygulamalarını protesto ettik" dedi. Bu sözler üzerine Başkan Sedefçi, "Hükümetle ilgili bir laf etme şansınız yok. Burası meclistir, lütfen dışarıda yapın konuşmanızı" diyerek Kuday'a karşılık verdi. Bu sırada Kuday, zammın oylamaya sunulması halinde CHP olarak alınan grup kararına rağmen 'ret' oyu kullanacağını belirtti.
Kuday'ın ardından meclis kürsüsünden bir değerlendirme yapan Sedefçi, "Kahramanlık buysa eğer bu boş kahramanlık oldu. Yiğitlik yapıyorsunuz hikayeden. Partiyi beğenmiyorsan gidersin, kalırsan da partiye saygın olur. 'Ben grup kararına uymam' demek kolay iş. Parti parti olsa senin gibilere yer vermez ama veriyor maalesef" dedi.
Ak Partili meclis üyeleride zam kararının görüşüleceği maddede çekimser oy kullanacaklarını belirterek bir nevi zammı desteklemediklerini göstermiş oldular.
Zam kararına ilişkin gerekçelerini açıklayan Sedefçi kürsüde zaman zaman ağzını bozarak kendine muhalefet edenlere argo kelimeler sarf etti ve ardından bu kelimeden ötürü özür diledi.
Konuşmasından sonra şehir içi ulaşım zammını oylamaya sunmadan geri çektiğini açıklayan Sedefçi’nin bir anda çark etmesi salonda şaşkınlık yaratırken,muhalif tarafın alkışlarına neden oldu.
Edirne Belediye Meclisi'nin aldığı karar gereği öğrenciler için kısa hat 1 TL, uzun hat ise 1,5 TL. Belediye Meclisi'nde alınan karar gereği öğrenciler için kısa hat 1,15 TL, uzun hat ise 1,65 TL olması öngörülüyordu.
 
 
 
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30