banner137
banner25

Türkiye'ye giriş ve çıkışlar durdu!
İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sınır kapılarında ve emniyet ağında kullanılan Pol-net (Polis network) sisteminin çökmesi üzerine gümrük kapılarında uzun kuyruklar oluştu.Saat 12:30 itibari ile çöken sistem özelikle yurt dışına çıkış yapmak isteyen gurbetçi vatandaşların uzun araç kuyrukları oluşturmasına neden oldu.

Trakya Gümrükleri Başmüdürlüğüne bağlı kara sınır kapıları ile ülke genelindeki hava ve deniz sınır kapılarındaki Pol-net sisteminin çökmesi nedeni ile Türkiye’ye giriş çıkışlar durmuş durumda.

Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule sınır kapısından yurt dışına çıkış yapmak isteyen çok sayıda gurbetçide uzun araç kuyrukları oluşturdu.Araç kuyruğunun 4 km yi bulduğu Kapıkule’de araç sürücüleri yaşan sıkıntıya isyan ederek klakson çalmak suretiyle yaşanan olayı protesto ettiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı sistemin işlediği, araçların sadece kayıt işlemlerinin yapılabildiği sınır kapılarında pasaport kaydının yapılamamasından dolayı yolcu giriş ve çıkış işlemleri yapılamıyor.

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan yaptığı açıklamada “Pol-net sistemindeki arızadan dolayı Türkiye genelinde bütün kara,hava ve deniz sınır kapılırında giriş çıkışlar yapılamıyor.Yine Emniyet Genel Müdürlüğünün kullandığı polis net sistemide kullanılamıyor.Arıza bir saten fazla bir süredir devam ediyor.Ne kadar devam edeceği konusunda bir bigimiz yok”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30