banner78
banner25

Türkiye'ye giriş çıkışlar 04:00 dan bu yana yok!

İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sınır kapılarında ve emniyet ağında kullanılan Pol-net (Polis network) sisteminin çökmesi üzerine gümrük kapılarında uzun kuyruklar oluştu.25 Ocak 2014 saat 04:00 itibari ile çöken sistem özelikle tatillerini yurt dışında geçirmek isteyen çok sayıda vatandaşın mağdur olmasına nede oldu.Yurt dışına çıkış yapmak isteyen tatilciler ve vatandaşlar uzun araç kuyrukları oluşturmasına neden oldu.

Trakya Gümrükleri Başmüdürlüğüne bağlı kara sınır kapıları ile ülke genelindeki hava ve deniz sınır kapılarındaki Pol-net sisteminin çökmesi nedeni ile Türkiye’ye giriş çıkışlar durmuş durumda.

Avrupa’nın en büyük kara sınır kapısı olan Kapıkule sınır kapısından yurt dışına çıkış yapmak isteyen çok sayıda vatandaşın oluşturduğu araç kuyrukları 3 km yi bulurken, oluşan uzun araç kuyruklarında zaman zaman gergin anlar yaşandı.Yurt dışına çıkış yapmak isteyen küçük araçlar 3 büyük araçlar ise 7 km ye varan araç kuyrukları oluşturdular.Yetkililer sistem arızasının giderilmesi konusunda çalışma yapıldığını belirtirken, işlemlerin yapılması için manuel sistem kullanıldığını, ancak bununda riskleri olduğunu belirterek aranması veya yakalaması olan kişileri pol-net sisteminden gördüklerini ancak mauel sistemde bunun mümkün olmadığını belirttiler.Bu yüzdende manuel sistem kullanılmasının doğru olmadığından dolayı yolcu giriş çıkış yapmanın uygun olmayacağını kaydettiler.

Gümrük sahası içinde oluşan uzun araç kuyruklarını ise yolcular klakson çalarak protesto ettiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı sistemin işlediği, araçların sadece kayıt işlemlerinin yapılabildiği sınır kapılarında pasaport kaydının yapılamamasından dolayı yolcu giriş ve çıkış işlemleri yapılamıyor.

Arızanın ise ne zaman giderileceği konusunda net bir açıklama yapılmazken aynı araç kuyruklarının sınır kapılarımızın karşı taraflarında da mevcut olduğunu, bununda sadece Türk tarafına girişte sorun teşkil ettiğini ifade ettiler.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30