banner78
banner25

Türkiye'de ilk üç'te!

Edirne Ticaret Borsası (ETB) yönetim kurulu tarafından düzenlenen basın toplantısında göreve geldikleri günden buyana yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Düzenlen basın toplantısıyla basının karşısına çıkan Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özay Öztürk soruları cevaplarken yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Göreve geldikleri süreyi anlatan ve yaptıkları çalışmalardan bahseden ETB Başkanı Öztürk Türkiye’de bulunan borsalar arasında Edirne Ticaret Borsasının bir yerinin olduğunu ve yaptıkları çalışmalar sayesinde Türkiye’de ilk üç borsa arasına girmeyi başardıklarını kaydetti.

Edirne Ticaret Borsası olarak teknolojiye ayak uydurmak zorunda olduklarını belirten Öztürk akıllı telefonlara yönelik bir uygulama başlattıklarını ve bununla ilgili bir program hazırlattıklarını ifade etti.

Öztürk “ETB, borsa olarak yapılan aktiviteler, haberler, ve günlük değişen fiyatları görebilecekleri an ve an takibini yapabilecekleri bir android uygulamayı hazırladık.Artık ETB’nin tüm faaliyetleri cep telefonlarından tüm üyelerin ve halkın takibine sunuldu”dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bir süre önce başlatılan ve ellerinde bulunan fazla paranın eğitime ayrılması için yapılan bir çalışma sonrası 81 ile Fen Lisesi yapılması konusuna değinen Öztürk, konunun takipçisi olduklarını ve Eedirne’ye yapılacak olan Fen Lisesine ilişkin hazırlanan projeye bir spor salonu ekletmek için görüştüklerini kaydetti.

Öztürk “Fen lisesinin içerisinde 16 derslik ve 200 kişilik pansiyon planlanıyordu. Biz bunun 24 dersliğe çıkartılması, 400 kişilik pansiyon yapılması ve 1 spor kompleksinin olması yönündeki projeyi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na sunduk. Talebimizi ilettik. Borsa içerisinde çeşitli faaliyetlerimiz gerçekleşmektedir. Daha önce bir tarım sempozyumu düzenledik. Gayet verimli geçti. Sempozyumun ardından Edirne'deki tahıl çeşitliliğini anlatan bir kitapçık çıkarttık. Edirne'ye fayda sağlayacak her türlü projeye katkı sağlarız”şeklinde konuştu.

Öte yandan gazetecilerin Edirne’nin verimli tarım topraklarında birilerinin arsa satın almak için çaba sarf ettiği sorularının yöneltilmesi üzerine bu konuda bir bilgilerinin olmadığını ancak araştırarak konuyu takip edeceklerini ifade etti.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30