banner78
banner25

Trakya CHP Sofya’da!
Bulgaristan Türkleri tarafından kurulan ve 23 yıldan buyana Bulgaristan Parlamentosunda iktidar ortağı ve muhalefet olarak görev alan DPS Hak ve Özgürlükler Hareketi partisinin 8 olağan kongresine katılmak üzere Sofya’ya gelen CHP heyeti NDK adı verilen salonda kongreyi izlediler.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak,Emre Köprülü,Edirne Milletvekili Recep Gürkan,Kırklareli milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu CHP Edirne Merkez ilçe başkanı Harika Türkay bugün yapılan Hak ve Özgürlükler Hareketi kongresine katılarak Genel Başkan Ahmet Duvan’a destek oldular.
Saat 11:00 da başlayan kongrede ilgi odağı haline gelen Trakyalı vekillerin kongreye katılması olumlu karşılanırken Ak Parti saflarından bu defa kongreye katılım olmaması olumsuz karşılandı.
Kongrede meydana gelen tatsız olayda ise silahlı bir saldırgan Genel Başkan Ahmet Duvan’ın kürsüde ki konuşması sırasında elindeki silahı ile kürsüye gelerek silahı Ahmet Duvan’ın alnına dayadı ve tetiğe bastı.Duvan yaşanan bu olaydan yara almadan kurtulurken, yaşanan olay salonda büyük gerginlik yarattı.Saldırgan başta genel başkan olmak üzere yakın korumaları tarafından kısa sürede etkisiz hale getirildi.CHP heyeti yaşanan bu saldırıdan büyük üzüntü duyduğunu belirterek olayın sorumlularının ve tetiği çeken şahsın arkasındakilerin bir an önce adalet önünde hesap vermesi gerektiğini ifade ettiler.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30