banner137
banner25

Top belediye'de
Uzun bir süreden buyana yapılan onarıma rağmen bir türlü aydınlatılamayan ve faturası Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma kuruluna çıkartılan tarihi köprülerin aydınlatılamaması konusu netlik kazandı.

Kurula sunulan projenin onay alması sonrasında İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan aydınlatma lambalarının yakılmaması ve köprülerin uzun süre karanlıkta kalmasının sorumlusunun belediye olduğu ortaya çıktı.

Kimsenin ses çıkartmamasından dolayı köprülerin karanlıkta bırakılmasına göz yumduğu anlaşılan belediyenin elektrik faturası yükünün altına girmemekten dolayı köprüleri aydınlatmadığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre köprü onarımları sonrasında kurula sunulan projede aydınlatmaların olamaması ve sonradan projeye dahil edilmesinin verdiği sıkıntıyı aşan İl Özel İdaresi kent içi şehir aydınlatmalarının belediyelere ait olduğu gerekçesi ile aydınlatma konusunda belediyenin abonelik yapması gerektiğini belirterek Edirne Belediye Başkanlığına tebligat yaptı.

CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin yılan hikayesine dönen köprü onarımlarını hükümete fatura edilmesini fırsat bildiği ve konuyu askıya alarak abonelik işini ağırlaştırdığı ve üzerine düşeni yapmadığı iddia edildi.

Yaptığımız araştırmada elektrik aboneliğinin yapılması ile köprü kenarlarına Edirne Valiliği tarafından konulan aydınlatmaların devreye gireceği ve karanlıkta kalan köprülerin aydınlatılacağı ifade edildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30