banner78
banner25

Tır kuyruğu 25 km ekmek 5 TL!

Bulgaristan’ın Kapitan Andreova sınır kapısında devam eden yenileme çalışmalarından dolayı tır kuyruğu rekor seviyeye ulaşarak 25 kilometreyi buldu.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerine ihracat mallarını sevk etmek için yola koyulan tır sürücüleri her zaman olduğu gibi bu defada uzun süren tır kuyruklarına takıldılar.Ortalama 25 saat tır kuyruğunda bekleyen tır sürücüleri ihtiyaçlarını gideremedikleri gerekçesi ile tepki gösterdiler.

Hafta içi malını yükleyen çok sayıda tır sürücüsü gideceği ülkelere malını hafta başı teslim edeceği için Kapıkule gümrük kapısı başta olmak üzere Bulgaristan’a açılan bir diğer sınır kapısı Hamzabeyli sınır kapısında da uzun kuyruklar oluşturdular.

Yaklaşık 1 yıldan buyana Bulgaristan gümrüğünde devam eden modernizasyon çalışmalarında yolcu giriş bölümünün tamamlanmak üzere olduğu ancak tır bölümüne yeni geçildiğini ifade eden yetkililer bu süreçte tır kuyruklarının oluşabileceğine dikkat çektiler.

Hayatı yollarda geçen çok sayıda tır sürücüsü ise kendisilerini uzun yolların değil, kuyruklarda beklemelerin sıktığı belirterek yetkililerin ilgisizliğinden yakındılar.

Kapıkule sınır kapısında 25 kilometreyi bulan tır kuyruğu Tem otoyolu ile kent giriş bağlantı noktasını geçmiş durumda.

Tır sürücüleri ihtiyaçlarını gidermek için araçlarında bulunan mutfak adını verdikleri bölümlerde hazırladıkları yemeklerle ihtiyaçlarını karşılarken, yol üzerinde beklemenin büyük sorun oluşturduğunu, bir bekleme yerinin yapılması durumunda hem yolda olası kazaların önüne geçileceğini hemde tır sıralamasından kaynaklanan tartışmalarında önlenebileceğini savunuyorlar.

Araçlarında takograf bulunan sürücüler durma ve duraklama gibi durumlarda kontrol esnasında ceza yazıldığını ancak kendilerinin sıra kaybetmemek adına uyumadıklarını, yola uykusuz bir şekilde gitmek durumunda kaldıklarını ifade ediyorlar.

Kendilerine sahip çıkılmadığını ve her zaman aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını anlatan tır sürücüleri yetkililerin artık bu ve benzeri sorunların çözümü konusunda gereğini yapmalarını istediler.

Özelikle tır kuyruğunun uzamasından kaynaklanan ihtiyaç sorunu ise bazı açık gözlerin işine yaramış durumda.Kapıkule’ye yakın noktalarda lokantaların olmasından dolayı ihtiyaç sorunu olmadığını belirten sürücüler ,böyle durumlarda bir ekmeği 5 TL’ye satın alıyouz.Buna mecburuz adamlar ayağımıza ekmeği getiriyorlar.Bizde almak zorunda kalıyoruz”dediler.

Bazı tır sürücüleri ise Bulgaristan ile geçtiğimiz haftalarda yaşanan tır geçiş belgesi sorunundan dolayı Bulgaristan tarafının işi ağırdan aldığını ve bir nevi misilleme yaptığını ifade ettiler.

Kapıkule’de yaşanan tır kuyruğunun 25 kilometreyi bulmasından dolayı çok sayıda tır sürücüsü ise Hamzebeyli sınır kapısına yönleniyorlar.Şu an itibari ile bu sınır kapısında ise 12 kilometre tır kuyruğu bulunuyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30