banner137
banner25

TİNA 24 saatte 34 kg eroin yakaladı!

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İpsala sınır kapısında iki günde yapılan iki ayrı eroin yakalamasında toplam 33 kilo 844 gram eroin ele geçirildi.

08.03.2014 tarihinde Türkiye’den Yunanistan üzerine çıkış yapmak üzere İpsala kara sınır kapısına gelen Arnavut uyruklu G.K.’nin kullandığı ve Arnavut uyruklu G.Z isimli yolcunun ise yanında bulunduğu yabancı plakalı otomobil, şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde X-RAY

taramasına sevk edildi. X-RAY taraması sonrası aracın motor kısmındaki havalandırma boşluğunda yoğunluk tespit eden ekipler maddenin ne olduğu konusunda Narkotik Detektör Köpeği TİNA’nın yardımı ile özel olarak hazırlanmış zula bölmesini bularak piyasa değeri 300 bin TL olan 5 kilo 87 gram eroin ele geçirdiler.

Aradan geçen 24 saat içinde yine aynı gümrük kapısına gelen sürücülüğünü Makedon

uyruklu S.T.’nin yaptığı ve beraberinde yolcu olarak bulunan Z.T., T.T. ve M.T. isimli yolcuları bulunan Makedon plaklı araç şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde X-RAY

taramasına sevk edildi X-RAY taraması sonrası Narkotik Detektör Köpeği TİNA’nın katıldığı arama ile saptanan yoğunluk bölgesini açan ekipler aracın arka koltuk kısmına özel olarak hazırlanmış ve paketlere sarılı halde piyasa değeri 1 Milyon 700 Bin TL olan 28 kilo 757 gram eroin ele geçirildi.

Yapılan her iki çalışmada piyasa değeri 2 milyon TL olan toplam 33 kilo 844 gram eroin ele geçirilmiş olup,araçta bulunan kişiler haklarında hazırlanan evraklarla birlikte İpsala Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30