banner78
banner25

Tel örgü tamam!
Ekonomik kriz ile boğuşan Yunan hükümetinin,Türkiye’den Yunanistan’a kaçak göçmen geçişlerini önlemek amacıyla Meriç sınır bölgesine tel örgü gerilmesini öngören projesi 2 yıl sonra tüm imkansızlıklara rağmen tamamlandı.
Türkiye ile Yunanistan’ın kuzeydeki Meriç sınırının kara parçasına gerilen galvanize edilmiş dikenli tel örgüsünden oluşan çit, Pazarkule mevkiinden   Meriç nehrinin başlangıç noktasına kadar 10 bin 365 metre uzunluğundaki kara parçasına gerildi. Termal kameralarla donatılan 4 metre yüksekliğindeki tel örgünün, vinç ya da kaldıraç gibi mekanik yardım olmaksızın aşılmasının mümkün olamayacağı iddia ediliyor.
Yunan güvenlik makamları, Meriç’teki tel örgünün bir yandan kaçak göçmenlerin geçişlerini önleyeceği gibi, sınırdaki kaçak geçişleri önlemeye çalışan Türk ve Yunan güvenlik makamlarının bu görevlerine de yardımcı olacağına inanıyor…
Türk sınırlarından Yunan topraklarına kaçak geçişlerin önlenmesi amacıyla AB ülkelerinden oluşan 175 kişilik FRONTEX sınır muhafızlarının sınır bölgelerine konuşlanmasıyla kaçak geçişlerin sayısı azaldıysa da özellikle tel örgünün gerildiği Pazarkule kara sınırındaki geçişlerin yeterince önlenemediği sonucuna varılmıştı.
Bu sınır bölgesine gerilen tel örgünün ne denli sonuç vereceği henüz bilinmiyorsa da; kaçak göçmenlerin tekrar deniz bölgelerini kullanmaya yöneleceği tahmin ediliyor.
Konu hakkında açıklama yapan Edirne Valisi Hasan Duruer Edirne’nin Türkiye’nin Batıya açıla sınır kapısı olduğunu belirterek “göçmenler geçiş noktası olarak bu bölgeyi kullanıyor.Türkiye’de yakalan göçmenlerin yüzde 60 ı Edirne’de yakalanıyor.Geçen yıl yaklaşık 18 bin göçmen yakalanmıştı.Yunanistan son zamanlarda AB den almış olduğu paralarla sınırlara tel örgü çekti.Tel örgünün çekilmesi ile göçmen kaçakçılığı denizlere kaymaya başladı.Tel örgü çekilmesinden sonra geçişlerde çok ciddi azalma var.Yüzde 80-90 civarında azalma var.Daha çok tel örgü olmayan noktalara geçişlerin kaydığını söyleyebiliriz”dedi.





banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30