banner137
banner25

Tasarlıyor,üretiyor,satıyorlar...

Edirne’nin son yıllarda parlayan yıldızı haline gelen ve yaptığı üretimlerle sektöründe bir numara ve marka haline gelen Duvan ailesi şirketi yeni DUMOB mutfak-CMG mobilya, mutfak,banyo show romlarının açılışını yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar gününde Edirne’nin başarılı iş kadını ve iş adamı olan Mefaret-Cavit  Duvan çifti evlatlarını da yanlarına katarak aile şirketi anlamında adeta kendilerini tescillediler.

Mobilya sektörüne 1983 yılında 35 metrekare bir iş yerinde giren ve o zamandan bu zamana büyüyerek gelişimlerini sürdüren Duvan ailesi bugün yeni fikirlerin tasarım ile buluştuğu show romlarını fabrika alanında bulunan alanda açtılar.

Seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı açılışa Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt,Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren ve diğer davetliler katıldı.

Kurdelenin kesilmesi sonrasında mobilya ve ev dekorasyonu bölümünü gezen davetliler ortaya çıkan tasarımlar karşısında “Edirne’de bunlar yapılıyor mu?” demeden kendilerin alamadılar.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Şirket sahibi Cavit Duvan ticari hayatlarına Dumob mobilya adını verdikleri mobilya sektörü ile başladıklarını ve kısa süre içinde Edirne ve Trakya piyasasında adından söz ettiren bir kuruluş haline geldiklerini belirtti. “1990 lı yıllarda PVC pencere ve ısıcam sektörüne girdik”diyerek konuşan Duvan “Zaman içerisinde alüminyum doğrama işlerine de başladık.Bu gelişmeler ışığında sanayi çarşısında bulunan yerimizin ufak ve taleplerin artması sonrasında bir tesis yapma işine giriştik ve 2002-2003 yıllarında tesisin inşasını tamamlayıp faaliyete başladık.Fabrika alanımızın geniş olmasından dolayı mobilya sektörüne biraz ağırlık vermeye başladık.Tabi oğlum ve kızımında işe dahil olması ile yeni bir jenerasyon ve genç fikirleri ile adeta bizlere yol gösterici oldular.Mobilya konusunda önemli tasarımlara imza attılar ve geliştirdikleri projeler ile adeta yeni bir konsept yaratmış olduk”dedi.

Şirketin yurt dışında da faaliyetleri olduğunu ifade eden Duvan Bulgaristan’ın Plovdiv (Filibe) şehrinde alüminyum üzerine faaliyet gösteren bir şirket kurduklarını ve burada da gelişme göstererek yeni aldıkları fabrika alanı ile sektörde bir Türk markası olarak var olduklarını kanıtladıklarını kaydetti.

Şirket bünyesinde şu an için 45 kişinin çalıştığını ancak 2008 yılına kadar 70’in üzerinde insanın çalıştığını, 2008 yılında yaşanan ekonomik krizin kendilerini fazlası ile vurduğunu belirten Cavit Duvan “2008 yılındaki krizden bayan bir yara aldık.Ciddi yatırımlarımız vardı ve bunların bir çoğu bu kriz neticesinde askıda kaldı.Çalışan personelimizin sayısını azaltmak zorunda kaldık.Bugün hala krizin üzerimizdeki etkilerini azaltmaya bir yandan da yatırım yapmaya çalışıyoruz.2008-2011 yılları arasında tabir yerindeyse bir frenleme yaptık”şeklinde konuştu.

7 dönüm alan üzerine kurulu 4500 metrekare kapalı alandan oluşan fabrika ve show romlarında faaliyet gösteren aile bugüne kadar 3 milyon TL’lik bir yatırım yaptıklarını ve önümüzdeki süreçte temelini attıkları ve krizin etkilerinden dolayı bir süre ara verdikleri otel inşaatının da Haziran ayına kadar tamamlanarak faaliyete açmayı düşündüklerini belirtti.

Açılış sonrasında Duvan ailesi olarak Cavit,Mefaret,Gamze ve Güven Duvan ortaya çıkardıkları ürünlerin takdirini katılanların destekleri ile almış oldular.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30