banner78
banner25

Tabanda mandalina,tavanda eroin!

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat şube ekipleri yine büyük bir başarıya imza attılar.

Önceki akşam yurt dışına çıkış yapmak üzere Kapıkule sınır kapısına gelen Moldova uyruklu N.U isimli şahsın sürücülüğünü  yaptığı mandalina yüklü frigo (soğuk hava depolu) tır aracı çıkış işlemlerini takiben risk kriterleri çerçevesinde X-Ray taramasına sevk edildi.Yapıaln X-ray taramasında tır aracının tavan kısmında yoğunluk olduğunu fark eden ekipler Narkotik Detektör Köpeği Bonny’yi aracın dorse kısmına saldılar.Araç içinde yoğun bir arama yapan ve yoğunluğun tespit edildiği tavan kısmına aşırı tepki veren Bonny’nin tepkisi üzerine tavanı açan ekipler gizlenmiş vaziyette yaklaşık 17 Milyon 300 Bin TL değerinde  toplam 482 pakette daralı ağırlığı 246 kilo 770 gram gelen eroin maddesini bularak yakalama konusunda ki en büyük rakamlardan birine daha imza atmış oldular.

Operasyon ile ilgili olarak öncelikle araç şoförü Moldova uyruklu N.U. hakkında hazırlanan evraklarla Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilirken ,emniyet ekipleri soruşturmayı derinleştirerek İstanbul ve İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerinin de desteği ile olayla ilgili bağlantılı olduğu tespit edilen iki şahsı İskenderun’dan Edirne’ye getirerek ifadeleri almış ve araç şoförü Moldova uyruklu N.U. ile birlikte, İskenderun’dan Edirne’ye getirilen T.C. uyruklu M.G. ve S.A. isimli şahıslar  mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30