banner78
banner25

Sürücüler ihtiyaçlarını Türk tarafında karşılıyor!

Bulgaristan ve Türkiye kara taşımacılığı arasında yaşanan geçiş belgesi sıkıntısı devam ediyor.

Beş günden buyana devam eden sıkıntı sonrasında dozvolası olmayan çok sayıda tır sürücüsü araçları ile birlikte sınıra yakın noktalardaki konaklama tesislerinde bekliyorlar.

Bulgaristan’ın geçiş belgeleri konusunda yarattığı sıkıntı sonrasında başlayan kriz beş günden buyana çözülmeyi beklerken Türk veya Bulgar tarafının bu konuda geri adım atmadığı ifade ediliyor.

Sınırın her iki tarafında karayolu üzerinde kuyruk bulunmazken bekleme alanlarında yaklaşık 250 kadar tır aracının sürücüleri ile birlikte beklediği görülüyor.Bulgaristan tarafında bekleyen bazı tır sürücüleri ile Bulgaristan tarafındaki imkansızlıklardan dolayı ihtiyaçlarını gidermek üzere pasaportunu emanet etmek kaydı ile Türk tarafına gelerek burada ihtiyaçlarını karşılayarak tekrar Bulgar tarafına geçiş yapıyor.

Oluşması beklenen tır kuyruklarını aksine yolların boş olması dikkat çekerken, çok sayıda tır sürücüsünün Avrupa’ya malını sevk etmek için İpsala sınır kapısına giderek Yunanistan üzerinden Avrupa’ya geçtiği, dönüşü ise yine aynı güzergah üzerinde yaptığı biliniyor.

 Konu hakkında açıklama yapan Gümrüklerden sorumlu Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki idare Amiri Nedim Özırmak ise yaşanan sorunun Bulgaristan’ın 125 bin adet geçiş belgesi taahhüdünde bulunmasına rağmen 5 bin adet geçiş belgesi vermesinden kaynaklı olduğunu ifade ederek “biz yapılan sözleşme gereğini yerine getiriyoruz.Bulgaristan Cumhuriyeti’nin 5 bin izin belgesi verdiği şeklinde bilgimiz var.Bunun üzerine Ulaştırma Bakanlığımız 30 Ocak tarihi itibari ile Bulgaristan tırların özel geçiş karnesi olmayan tırlarının giriş ve çıkışı olmayacağına dair bir emri söz konusu”dedi.

Tır sürücüleri ise Kapıkule sınır kapısı içerisinde bulunan dinlenme parkında ihtiyaçlarını gidererek sorunun çözülmesini bekliyorlar.

Sorunun ne zaman veya nasıl çözüleceği konusunda ise henüz net bir açıklama yok…

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30