banner137
banner25

Start Edirne'de verildi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında gençlerin buz pateni yapmalarına olanak tanıyan çalışmanın ilk ayağı Edirne’de başladı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör spor kulüpleri konfederasyonu işbirliği ile yürütülen bir çalışma dahilinde başlatılan buz pateni projesi Edirne’de başladı.

Okul çağındaki gençlerin ve ailelerinin buz pateni sporunu sevmelerinin amaçlandığı proje kapsamında ilk olarak Edirne’de yapılan etkinlik Selimiye meydanında çok sayıda gencin katılımıyla başladı.

Türkiye’de sadece 8 ilde yapılacak olan ve ilk olarak Edirne’de start alan etkinliğe katılmak için gelen çok sayıda okul öğrencisi hayatlarında ilk defa tanıştığı buz pateni sporuna yoğun ilgi gösterdi.

Eğitmenlerin denetiminde ilk etapta kısa süreli kursa tabi tutulan gençler gruplar halinde sentetik buz pistine alınarak dengede durmaları ve temel hareketler öğretiliyor.Gerçek buz pistinden tek eksiği soğuk olmaması olarak gösterilen sentetik buz pisti, elemanlar tarafından zemine kurulduktan sonra kayılabilecek hale geliyor.

Selimiye meydanına kurulan sentetik buz pistini gören çok sayıda vatandaş ise meraklı bakışlar altında pistte kayanları izledi.

Piste çıkan çocuklara temel eğitimi vermeden önce her türlü güvenlik tedbirinin alınmasını sağlayan Gençlik ve Spor Müdürlüğü yetkilileri kask,dizlik ve dirseklik gibi temel kullanım malzemelerini terdik ettikten sonra çocukları piste salıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Serhat Ocak; Türkiye’de sadece sahil şeridinde lan 8 ilde bu projenin uygulandığına dikkat çekerek “burada çocuklarımıza buzda kaymayı öğreterek eğlenceli bir hale getirmeyi amaçlıyoruz.Bin, bin 200 kadar gencimize ulaşarak iki gün sürecek olan etkinlikte halkımıza hem bu sporu sevdirmek ve bunu tanıtmak adına Bakanlığımızın desteği ile sentetik pisti kurduk”dedi.

Edirne Valisi Hasan Duruer’in de katılarak destek verdiği projede gazetecilere açıklama yapan Vali Duruer Selimiye’nin gölgesinde oluşturulan bu buz pistinde gençlerin kaydığını belirterek “bundan sonra buna benzer faaliyetler devam edecek.Edirne’ye ne yapsak azdır ve yakışır.Gençlerimiz gerçekten çok kabiliyetli.Biz arzu ediyoruz ki onların zamanlarını bu şekilde değerlendirelim.Spor,kültür ve sanatla gençlerimizin zamanlarını bu şekilde  değerlendirelim düşüncesiyle buna benzer faaliyetleri destekliyoruz.”dedi.

İlk defa buz pateni yapan gençlerin zaman zaman düşmeleri ise bildik görüntülerin yaşanmasına neden oldu.Yapılan hizmetten memnun olan gençler böylesi önemli bir etkinliğin imkanı olmayan gençler için güzel bir etkinlik olduğunu ifade ederek büyük keyif aldıklarını kaydettiler.

Pistte zaman zaman düşen gençlerin ufak tefek kazalar atlatması ise yapılan uyarıları dikkate almadıklarını gösterdi.Patenlerin alt kısmına elini çarpan bir öğrenci ise parmağından hafif şekilde yaralandı.Olası yaralanmalara karşı hazır bulundurulan 112 sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalede gencin eline pansuman yapılarak tedavi altına alındı.

Pist iki gün süre ile Selimiye meydanında halka ve çocuklara ücretsiz olarak hizmet verecek. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30