banner137
banner25

Spor salonlarını kim denetliyor?

Edirne’de son zamanlarda gelişi güzel açılan fitness spor salonlarını kimin denetlediği ve nasıl ruhsat verdiği merak konusu oldu.

Ülke genelinde spor salonlarında yaşanan sıkıntıların konuşulduğu şu günlerde salonlara giden çok sayıda sporcunun aldığı takviye ilaçlardan dolayı birçoğunun yaşamsal anlamda sorunlar yaşadığı hatta bazılarının ölümle sonuçlanan vitamin yüklenmelerine maruz kalındığı biliniyor.

Edirne’de önüne gelenin vücut geliştirme salonu açtığı açıkça görülürken bunların başında görev yapan sözde antrenörlerin birçoğunun belgesinin yetersiz olduğu,yeterli olanlarında en az ikinci kademe antrenörlük  belgesine sahip eğitmen bulundurması gerektiği belirtiliyor.

Fitness salonu işletmecileri ruhsat almak için istenen belgeler ve sürecin çok uzun bir zaman olduğunu belirterek “kimse bu süreci işletmek istemiyor.Gelişi güzel salonlar açılıyor.Bu işi layığı ile yapanlar her şeyi dört dörtlük yaparken kısa yoldan salonu hizmete sokanlar hiçbir denetime tabi tutulmuyorlar”dediler.

Edirne’de 20 ye yakın spor salonu bulunduğu ancak bunlardan üç tanesinin yeterlilik konusunda uygun olduğu geri kalanların ise ruhsatlarının dahi olmadığı iddia ediliyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30