banner78
banner25

Soydaşlara Türkiye'de tedavi olma imkanı geliyor!
 Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun yurtdışındaki soydaşlarımızın Türkiye’de tedavi edilebilmeleri için başlattığı çalışmalarda sona gelindi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Torba Yasaya, Sağlık Bakanlığı’nın yeni bir düzenlemesi dâhil edildi. 38. madde olarak görüşülen kanun, 30 Ocak Perşembe günü Genel Kurulda kabul edildi. Yasanın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması halinde, bulundukları ülkelerde tedavi imkânı bulamayan soydaşlarımızın belli bir sayıya kadar Türkiye’de tedavi edilebilmelerinin önü açılacak. Batı Trakya’daki soydaşlarımız başta olmak üzere diğer ülkelerdeki Türklerin bu hizmetten yararlanabilmeleri için Dışişleri Bakanlığı’ndan onay alınması gerekiyor.

Öte yandan yasanın uygulanmaya başlamasıyla, soydaşlarımızın yanı sıra belirli sayıda yabancı ile haymatlos diye tabir edilen vatansız hastaların da gerekli onayları alındıktan sonra ücretleri Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanarak Türkiye’de tedavi olabilecekler.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30