banner137
banner25

Sorumlusu kim?
Edirne Birinci Murat Mahallesinde bir süre önce yapımına başlanan ve devamı sonrasında mahkeme kararı ile yıkım kararı çıkan Edirne Belediyesi Sarayiçi İzcilik Kulübü binasının bugün ekipler tarafından yıkımına başlandı.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin onayı sonrasında yeşil alan katline yeşil ışık yakan ve tamamen ranta dayalı olduğu gerekçesi ile bazı yeşil alanlar üzerinde yapımlarına başlanan betonarme binalardan biri olan Sarayiçi İzcilik Kulübü binası imara uygun olmadığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı.
12.06.2012 tarih ve 249 ruhsat nolu yapı ruhsatına istinaden pafta:E17D-07C-1C, ada:1697, parsel:2 de yapımına başlanan işin başından buyana yanlış olduğunu belirten Edirne’de ki Edirne Kent Konseyi, TMMOB ve Edirne Halk Meclisi üyeleri Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve dernek yönetimine kendilerini anlatamayınca inşaat tüm hızıyla yasal uyarı olmasına rağmen devam etti.
Yeşil alan statüsünde bulunan ve çam ağaçlarının yerlerinden sökülerek yapımına başlanan inşaata tepki gösteren duyarlı vatandaşların girişimleri sonucunda başta yerel mahkemeler kararı uygunsuz bularak inşaatın durdurulmasına yönelik karar verdiler.Karara rağmen devam eden inşaata yıkım kararı çıkartan mahkeme kararın uygulanması için Edirne belediyesine yazı yazarak yıkım kararının uygulanmasını istedi.
Bugün öğlen saatlerinde belediyeye ait iş makineleri ve belediye kaçak inşaat ekibi gelerek yıkıma başladılar.
Yıkım esnasında inşaatın yetkililerinden kimse bulunmazken belediye görevlileri uzun süren uğraşlar sonarsında yıkımı gerçekleştirdiler.
Yıkımın yapılması ile kararın diğer alanlarda uygulanan inşaatlar için emsal teşkil edeceği ve aynı tarzdaki yapıların geriye dönük olarak yapılacak uygulamalarla yıkılmasının önünü açtığı ifade ediliyor.
Yapının 1. Murat Mahallesi’ndeki park alanına yap-işlet-devret modeliyle 2 katlı, 104 metrekare lokal yapılması için Sarayiçi İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne verildiği ve ihaleye bir tek bu derneğin katıldığı, sözleşmeye göre dernek binayı aylığı 155 liradan, 10 yıllığına kiraladığı biliniyor.
Yapılan masrafın ve kesilen ağaçların faturasının ise kime kesileceği şimdiden merak konusu oldu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30