banner137
banner25

Siyasilerin işi ne?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının mütevelli heyetinde bulunan bazı isimlerin siyasi kimliklerinin ön plana çıkması vakıfta siyaset yapıldığı sorusunu akıllara getirdi.
Edirne’de yaşayan yardıma muhtaç ve ihtiyaç sahibi vatandaşların tespiti ve ihtiyaçların belirlenen mütevelli heyetince karşılanmasının amaçlandığı vakıfta bulunan iki simin açık siyasi kimliklerinin olması Sosyal Yardımlaşma vakfında CHP nin siyasetinin ağırlık bastığını gösterdi.
İl Genel Meclisi üyeleri tarafından belirlenen kişilerden oluşan heyetin içinde bulunan iki ismin vakıfta siyaset yapıldığı söylentilerine ağırlık kazandırdığını söyleyen vatandaşlar yapılan uygulamanın yönetmeliğe aykırı olduğunu ve siyasi parti kimliğinin yan sıra aktif siyaset yapan kişilerin vakıf listesinde olmasının yanlış anlaşılmalara neden olduğunu belirttiler.
24 Ocak 2007 tarihli bakanlık yazısında da açıkça belirtilen “İl İlçe siyasi partilerinde yönetici konumunda olmayanlar vakıf yönetiminde yer alır” maddesinin CH pli bazı üyeler tarafından delindiğini belirten vatandaşlar adı geçen iki ismin siyasi kimlikleri olduğu ve vakıfta siyasi hareketler yaptıklarını iddia ettiler.
Çiğdem Gegeoğlu ve Ediz Ün isimli her ki CHP üyesinin aktif siyasi yaşamları olduğu ve gerekçesi ile vakıf yönetiminde yer almalarının doğru olmadığını belirten bazı isimler Çiğdem Gegeoğlu’nun CHP Kadın Kolları il başkanı olduğunu,Ediz Ün’ün ise CHP eski il yöneticisi ve şu anki CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan’ın resmi danışmanı sıfatını taşıdığını belirttiler.
 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30