banner137
banner25

Sırdaş'a tepki!
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı’nca illerdeki Emniyet Müdürlükleri bünyesinde oluşturulmak istenen ve bölgelerinde cereyan eden olayları ihbar etmeye yarayan  “Sırdaş Polis İhbar Noktası Projesi”ne Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım’dan ilk tepki geldi.

Yıldırım konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada “Hayata geçirilmek istenen bu uygulama öncelikle hukuka aykırıdır. Bu tip uygulamalara polis devletinde rastlanır. Türkiye Cumhuriyeti Hukuk Devletidir.Bu uygulama sayesinde komşular arasındaki karşılıklı güven sarsılmaya başlayacak, komşuluk ilişkileri zayıflayacaktır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygusu yara alacaktır. Komşular birbirlerinden şüphe duyar hale gelecektir. Toplumun huzurunun bozulacağı aşikardır.”denildi.

 Kimliği belirsiz şahısların asılsız ihbar ve iftiraları sayesinde birçok vatandaşımız zan altında kalacağınıda belirten Yıldırım “Anayasal şikayet hakkı kullanılırken, şikayetçinin kimliği açık olmalıdır. Şikayet makamı sokaklara kurulacak ihbar kutuları değildir. Bu tip uygulamalarla şikayet edilenin hukuki güvenliği sağlanamaz. Bu tip uygulamalar polis devletinde olur.Demokratik rejimlerde bu tip uygulamalara yer yoktur.”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30