banner78
banner25

Sınıra takıldı!
Edirne merkeze bağlı Budakdoğanca köyü üzerinden Bulgaristan’a yasa dışı yollarla çıkmak isteyen bir kişinin PKK li olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre bu sabah saatlerinde Kapıkule gümrük sahası yakınlarındaki Bulgaristan’a sınır köy olan Budakdoğanca köyünden yaya olarak bir kişinin sınır illegal bir şekilde geçmeye çalıştığı ihbarı Edirne İl Jandarma Komutanlığına yapıldı.Bağlı ekiplerin kısa süre içinde sınıra gelerek yaptığı araştırmada üzerinde sırt çantası bulunan bir kişinin Bulgaristan tarafına geçmeye çalıştığı ekipler tarafından fark edildi.Jandarmanın “dur”ihtarı sonrasında yakalanan ve yapılan üst aramasında üzerinden Alman kimliği çıkan kişinin Cumali S.isimli Erzurum Tekman ilçesi nüfusuna kayıtlı olan “Doktor Baran” kod adlı terörist olduğu ve örgütte ki çözülmeden dolayı sınırı yasa dışı yollardan çıkarak Avrupa’ya kaçmaya çalıştığı öğrenildi.
Jandarma komutanlığına götürülerek burada ilk sorgusu yapılan teröristin birçok olaya karıştığı ve bunlardan en önemlisinin 8 Temmuz 2010 tarihinde Muş’un Varto ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğüne ait binaya yapılan saldırıda 4 polis memurunun yaralanması olayı olduğu öğrenildi.Yine aynı bölgede birçok şantiyeye baskın yapan ve burada adam kaçırmak ve binaları ateşe vermek gibi olaylara da karıştığı öğrenilen teröristin Erzurum ilçesi Sağlık meslek lisesi 4 ncü sınıfta okuduğu ve o dönemde çatışmada yaralanan kardeşine yardım ve yataklık etmek için dağa çıkarak tedavisini yaptığı ancak terör örgütünün dağ kadrosuna kalarak burada eğitim aldığı öğrenildi.1996 yılında yakalanan teröristin cezaevine gönderildiği burada örgüt eğitim aldığı ve örgüte katılma kararını aldığı öğrenilen teröristin Sağlık Bakanlığına okumak için başvurduğu ancak kabul edilmediği,1999 yılında Bosna-Hersek’e sahte kimlikle giderek buradan da İtalya ve daha sonradan Almanya’ya giderek mülteci kampında kaldığı öğrenildi.
2005 yılında Hollanda’dan Kuzey Irak’a giderek burada örgütün faaliyetlerine katıldığı belirlenen Baran kod adlı teröristin bazı çatışmalara katıldığı ve Muş’un Varto ilçesi Emniyet Müdürlüğü binasını uzun namlulu silahlarla tarayarak 4 polis memurunun yaralanması olayına karıştığı,Varto Sulh Ceza mahkemesince “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” , Erzurum 2 nci Ağır Ceza Mahkemesince “Yasa dışı silahlı örgüt kurma veya katılmak”, Diyarbakır 5 nci Ağır Ceza Mahkemesince “Silahlı terör örgütüne üyen olmak” suçlarında hakkında yakalama kararı olduğunun anlaşıldığı teröristin İstanbul iline gelerek burada göçmen ticareti yapan şahıslarla anlaştığı, sonarsında ise Keşan ilçesine getirildiği buradan Edirne ili Budakdoğanca köyü üzerinden Bulgaristan’a geçerek Avrupa’ya kaçmaya çalışıldığının anlaşıldığı ortaya çıktı.
Bugün akşam saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Selimiye Devlet Hastanesine getirilen “Baran” kod adlı teröristin gazetecilerin “vicdanın sızlamadı mı? Rahat mısın? Kurşunları sıkarken korkmadı mı? Soruları üzerine “yok.Gayet rahatım.Pişmanda değilim.Hiçte pişman değilim”dediği görüldü.
Yakalan terörist sağlık kontrolünün ardından Edirne adliyesine götürülerek burada nöbetçi savcıya ifade verdikten sonra mahkemeye sevk edildi.Mahkeme tarafından tutuklanan Baran kod adlı Cumali S. adlı terörist Edirne F tipi cezaevine gönderildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30