banner137
banner25

Şimşek “     Edirne halkı ne AK Parti'ye mecburdur, ne de CHP'ye mahkumdur.”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek, düzenlediği basın toplantısında Edirne halkının AK Parti'ye mecbur, CHP'ye mahkum olmadığını ifade etti.
Bir süre önce Genel Merkez tarafından görevden alınan il yönetimi hakkında bilgi veren ve yeni atanan yönetimi tanıtmak için basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Şimşek 7 Şubat 2013 tarihinde parti tüzüğünün 52 ve 54'ncü maddeleri gereğince MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve başkanlık divanına verilen yetki ile Edirne İl Teşkilatının kapatıldığını ve yerine yeni bir atamanın 14 Şubat 2013 tarihinde yapıldığını belirtti.
Şimşek yaptığı açıklamada “Yönetim Kurulu Üyelerimiz daha önce seçilmiş yöneticilerin tüm hak ve yetkileriyle donatılmış olarak bir sonraki olağan kongre süresine kadar görevinin başında olacaktır."diyerek il yönetimine atanan isimleri tek tek basına tanıttı.
         Şimşek başkanlığındaki Yönetim Kurulu: Ahmet Karagülle, Orhan Çakırlar, Ekrem Demir, Fatma Bayraktar, Aydolu İğrek, Semiha Şahin, Gülcan Elkut, Ahmet Boztürk, Önder Erdem, Abdül Taşdemir, Gökhan Altınok, Ergün Dönmez, Ayhan Şeker, Fahri Atakan, Necmi Kocaman, Nuri Bostancı, Kasım Akbulut, Mehmet Aktaş, Erdoğan Orman, Hakan Doğan, Ayhan Yeni, Yakup Turunç, İsmail Demirhanlı, Yaşar Yavuz, Yaşar Durgunarda, Murat Alkan, Ömer Çağlar, Recep Kıyunat ve İbrahim Köymen’den oluşan il yönetiminin Genel Merkezi ile tam bir uyum içinde çalışarak önümüzdeki iki buçuk yıl içinde Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayacağını belirterek “üç seçim döneminde MHP'yi Edirne'de temsil edecek yönetim budur.Seçimler; 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimi, 28 Ağustos 2014 tarihinde yapılması düşünülen Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 12 Haziran 2015 tarihli Milletvekili Genel seçimleridir. Edirne il teşkilatı olarak 12 Haziran 2015'in biz Adalet ve Kalkınma Partisi'nden kurtuluş yılı olması için ilimizde tüm gayretimizle mücadele edeceğiz”dedi. MHP'nin büyümesi ve gelişmesi için ve iktidar olması için şairin dediği gibi “Ya gazi ya şahit, gitmeyiz boşa. Ya devlet başa ya kuzgun leşe. Dönmeyiz geri düşsek ateşe" diyerek azim ve kararlılık içinde olduklarını gösterdi. Gazetecilerin, "Ne sebeple görevden alındılar?" sorusu için de Şimşek "MHP'nin olağan il kongresi 15 Nisan 2012 tarihinde yapılmıştı. O dönemde seçilen yönetim kurulumuz ve teşkilatımız kongre süreci içinde olağan büyük kurultay kongresi süreci içinde genel merkezde bir değişiklik noktasında açıkça bir tavır sergilemişti ancak bu olağan kongre sonucunda Edirne il teşkilatının arzu ettiği neticeyle neticelenmedi. Seçim sonrası genel merkezimiz burada kendi tasarrufuyla bir değişim, bir farklı yönetim düşündüğünden böyle bir tasarrufta bulundu.”dedi.
         Çalışmalara yönelik de Şimşek, "2014 yılında belediye seçimleri olacaktır. Bu seçimlere MHP ortak olacaktır. Edirne'de halkımız ne AK Parti'ye mecburdur, ne de CHP'ye mahkumdur. Halkımız genellikle bir mahkumiyet ve karşılıksız düşünce içinde. Uzun dönemdir CHP'ye yönlenmekte ve belediye yönetimi noktasında ne yazık ki arzu ettiği hizmeti ve karşılığı bulamamakta. Bu nedenle bu dönem AK Parti'nin de ülkede ağırlığını hissettirerek, halkı kendine mecbur etmeye çalıştığı bir süreçte biz şunu söylüyoruz: MHP olarak, ne AK Parti'ye mecburdur, ne de CHP'ye mahkumdur. Dürüst, çalışkan, çağı yakalamaya çalışan önümüzdeki dönemde planlı, programlı, köyünü seven, halkını seven, halkıyla birlikte bu ili yönetmeye hazırlanan bir ekip ve belediye başkan adaylarıyla halkın karşısına çıkıp kendisini tercih etmesini bekleyecektir.”diyerek basın toplantısını sonlandırdı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30