banner137
banner25

Şimşek

MHP İl Başkanı Gürsel Şimşek partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında son günlerde kendilerini rahatsız eden bir olayı anlatarak, bundan duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

Şimşek açıklamasında Ak Parti'nin hukuk tanımadığını ifade ederek yetkililerin yasalar çerçevesinde gereğini yapmasını istedi.

Toplantıya 26 Ocak 2014 günü Esenyurt İlçe başkanlığında yapılan hain saldırıyı kınayarak başlayan Şimşek ve beraberindeki yöneticiler “İstanbul İl Teşkilatına bağlı olarak çalışan basın danışmanı Cengiz Akyıldız’ın şehit edilmesinden ve beş ülküdaşımızın yaralanmasından dolayı duyduğumuz acının tarifi imkansızdır.Buradan bir kez daha şehadet mertebesine erişerek şehitler diyarına uğurladığımız Cengiz Akyıldız’a Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, kederli ailesine, camiamıza ve Türk Milleti’ne başsağlığı diliyoru”dedi.

Genel politikaya ilişkin olarak 17 Aralık sürecinden sonra AKP zihniyetinin bölücü etnik siyasetle yoldaşlığının yanı sıra, Ana muhalefet partisinin yeni Türkiye, Yeni CHP gibi söylemlerin arkasına gizlendiğini ifade eden Şimşek “etnik ayrışmaya yönelik şüpheli duruşu MHP’sinin önemini bir kez daha arttırmaktadır.Milliyetçi Ülkücü hareket, Türkiye’nin milli devlet yapısının korunması, devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden geri adım atılmasını hiçbir şart altında kabul etmeyecektir”şeklinde konuştu.

Yerel seçim hazılrıklarına başladıkları günden buyana çok sayıda iş yerini ve evi ziyaret ettiklerini ifade eden Şimşek “halkımızın da nefretini toplayan bir önemli konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek “Akp her zaman ve her yerde olduğu gibi kural tanımazlık sınır tanımazlık hukuk tanımazlık alışkanlıklarını bu seçimlerde de göstermeye başlamıştır. Haksız ve yakışıksız bir şekilde hileli bir seçim süreci işletilmektedir! Adalet ve Kalkınma Partili il yöneticileri ve adayı; Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının 30.11.2013 tarih 554 sayılı kararın F fıkrasında propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtımı konusundaki maddeyi açıkça ihlal etmektedirler.Yine aynı 554 sayılı kararın H fıkrasına aykırı hareket ederek il binalarına asılan posterin il binası dışında saraçlar caddesi üzerindeki eski ticarete odası bitişiğine asılması da hukuk tanımazlığın ta kendisidir”dedi.

Ak Parti aydının seçim broşürü üzerinde Selimiye caminin bulunduğuna dikkat çeken Şimşek “Akp zihniyeti Mimar Sinan’ın muhteşem eseri Selimiye’yi arkasına almış ancak bu el broşürlerinin ayaklar altında çiğnenebileceğini öngörmekten yoksun olarak burnunun ucunu göremeyen vizyonsuz bir vizyona sahip olduklarını halkımıza ispat etmişlerdir”dedi.

Dağıtılan kahve ve meyve sabunlarının yasal olmadığını ifade eden Şimşek Mahallin Mülki Amiri Valilik makamına dilekçe yazdıklarını ve gereğinin yapılmasını isteyeceklerini ifade etti.

AKP yöneticilerine acil bir tavsiyesi olduğunu kaydeden İl Başkanı Şimşek “bu mis sabunlarını derhal bir araya toplayınız.Bunların hepsini Meriç nehrine dökünüz.Daha sonra AKP il temsilcileri ve adayı olarak Meriç köprüsünden Meriç nehrine atlayın ve Meriç nehrindeki sabunlu suda,bu mis kokuları ile yıkanın aklanıp, paklanıp ondan sonra milletin önüne çıkın ve kendinizi anlatın” dedi.

Belediye Başkan adayı Orhan Çakırlar ise kentin ekonomik durumuna dikkat çekerek bunun en somut örneğini Ak Parti il binasında gördüğünü belirtti ve dükkanların tamamının kapalı olmasının 2 adet iş yerinin açık olmasının her şeyi anlattığını ifade etti.

Çakırlar yapılacak olan seçimlerde Ak partinin hüsrana uğrayacağını belirterek bu seçimlerin 1989 yılındaki seçimlere çok benzediğini kaydetti.Çakırlar “iktidar o yıllarda yıpranıp sadece iki ilde belediye başkanlıklarını almıştı.Bugünkü iktidarda iyi bir ders alıp ciddi oy kayıplarına uğrayacaktır.Edirne’de de CHP nin ciddi sıkıntıları vardır.Adayını açıklayamaması da buna örnektir.Karşımızda yıpranmış bir AKP ve adayı belli olmayan bir CHP var.CHP’nin adayıda kesinleştiği zaman bizim şansımız çok daha fazla aratacaktır”dedi.



 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30