banner78
banner25

Silahlı çatışmada 1 kişi öldü!
 Silahlı çatışma’da 1 kişi öldü!

Edirne İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler koyun hırsızlarına yönelik başlattığı kapsamlı çalışmada Türkiye’de bilinen bir şebekenin elebaşını yakalayarak şebekeye büyük bir darbe vurdu.

Son aylarda Edirne ili başta olmak üzere Bolu,Düzce,Sakarya,Tekirdağ,Kırklareli ve Silivri’de köylülerin koyunlarını ağıllarından çaldıkları belirlenen şebekenin elemanlarına yönelik başlatılan çalışmada bir kişi yakalanırken firari 4 kişinin de arama çalışmalarının yapıldığı belirtildi.

Dün öğlen saatlerinde Edirne merkeze bağlı Havsa ilçesi Oğulpaşa köyüne gelen ve MOBESE kayıtlarından tespit edilen 60 NP 029 plakalı araç ile köydeki ağıllar üzerinde tespit yaptıkları belirlenen şahıslar ilerleyen saatlerde daha önceden yine benzeri olaylarda kullanıldığı anlaşılan 34 BS 4016 ve 34 BD 9799 plakalı Renault Master marka kapalı kasa kamyonetler ile Havsa ilçesine giriş yaptıkları Jandarma ekipleri tarafından Mobese kameraları aracılığı ile tespit ediliyor.

MOBESE’nin uyarı vermesi ile bölgede yine yeni bir hayvan hırsızlığı yaşanabileceğini belirleyen Jandarma ekipleri gece saat 01:00 itibari ile ilçeye bağlantısı olan yolları tutarak beklemeye başladılar.Yoğun sis olmasına rağmen Oğulpaşa köyündeki ağıl etrafına tur attıkları belirlenen koyun hırsızları ilk olarak kapı önündeki köpeğe et atarak hayvanın zehirlediler.Köpeğin etkisiz hale gelmesi ile ağıla yaklaşan ve ağılda bulunan küçükbaş hayvanların kapısını açarak meraya doğru ilerlemelerini sağlayan kişiler 39 adet küçük baş hayvanı kapalı kasa iki adet kamyonete yükledikten sonra İstanbul istikametine doğru yola koyuldular.

İlçe giriş ve çıkışlarına lastik kapan adı verilen kapanları kurarak beklemeye başlayan jandarma ekipleri iki adet kamyonetin kendilerine yaklaştığını görünce “dur” ihtarında bulundu.Araç sürücülerinin durmayarak kapanların üzerinde geçmeleri sonucunda lastikleri patlayan araçlar belli bir süre sonra durduktan sonra araçtan inerek araziye kaçmaya başlayan Ali Tuğci, Remzi T., Mahmut Salih O.,isimli şahıslardan Ali Tuğci yakalanırken diğer şahıslar yoğun sisli olan havada izlerini kaybettirmeyi başardılar.Durdurulan araçların kasalarını kontrol eden Jandarma ekipleri her iki araçta da kuzu ve koyunların olduğunu belirledi.
Jandarma ekipleri bölgede geniş çapta arama başlatırken yakalanan Ali Tuğci isimli şahıs yanında bulunanların isimlerini belirterek olayı anlattı.

Ali Tuğci isimli şahsın daha önceleri de yaşanan hayvan hırsızlığı olaylarına karıştığı, göçmen kaçakçılığı işi başta olmak üzere çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve adam yaralama gibi suçlardan sabıkasının olduğu ve 29 Aralık 2013 akşamı Havsa ilçesine bağlı Kuzucu köyünce 66 adet küçükbaş hayvanın ve Keşan ilçesinde de aynı araçlarla 8 adet büyükbaş hayvanın çalınması işine karıştığı tespit edildi.

Koyunları çalınan Selahaddin Korkmaz ise gece uykudayken hayvanlarının çalındığını ve hiçbir şey duymadıklarını belirterek köpeklerinin zehirlendiğini kaydetti ve Jandarma ekiplerine teşekkür etti.

Öte yandan sabah arazide kayıplara karışan şahısları almak üzere bölgeye yeniden geldiği belirlenen 60 NP 029 plakalı aracı MOBESE kayıtlarında yeniden tespit eden jandarma ekipleri çevre yollarda güvenlik bariyeri kurdular.Bu sırada bahse konu aracın Çukurköy yakınlarında yaklaştığını gören ekipler araca dur uyarısında bulunmalarına rağmen araçta bulunan aracın sürücüsü Yunus B., Hattat P. ve Nurettin V.isimli şahıslar araçla kaçmaya çalıştılar.Bu sırada arazide oldukları belirlenen Remzi Temur ve Mahmut Salih.O., isimli şahısları almaya geldikleri anlaşılan kişilerle Jandarma ekipleri arasında silahlı çatışma çıktı.

Çıkan çatışmada Remzi Temur yaşamını yitirirken Nrettin Varşak isimli şahısta ayağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Çaldıkları hayvanları İstanbul ilinde belirlenen kasaplara sattıkları tespit edilen şebekenin daha öncede bölgede değişik zaman ve yerlerde küçükbaş ve büyük baş hayvanları çaldıkları anlaşıldı.







banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Ceylan 10 yıl önce

bu ve benzeri olaylarda güvenlik güçlerimizin başarısını kutluyorum.

Avatar
belirsiz 10 yıl önce

şerolar

banner30