banner137
banner25

Seyyahlar Vali Duruer’i ziyaret etti!
 "SEYYAH" Projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden harmanlanarak il il dolaşan ve ziyaret ettikleri illeri tanıma fırsatı bulan seyyahlar bugün Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular ve uygulanan program hakkında bilgiler verdiler.
Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğünün misafiri olarak Edirne’ye gelen ve Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret eden gençlere Gençlik spor il müdürü Serhat Ocak başkanlık etti.
Gençlik ve Spor Bankalığı tarafından gerçekleşen proje kapsamında 26 Haziran – 02 Eylül 2012 tarihleri arasında, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerin yaşadıkları ülkenin farklı illerine seyahat etmeleri,akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanan proje hakkında Vali Duruer’e bilgi veren İl Spor Müdürü Serhat Ocak düzenlenen etkinlik boyunca gelen misafir öğrencilerin değişik noktalarda yemek ve benzeri ihtiyaçların karşılandığını ve tiyatro başta olmak üzere kültürel anlamda mini konserler düzenleyerek vakitlerini geçirdiklerini kaydetti.
Vali Duruer ise yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek projenin çok anlamlı olduğunu ve bu sayede öğrencilerin ülkesini tanıma fırsatını eriştiklerini belirtti.Vali Duruer “yapılan bu çalışmalar birlik ve beraberliğe ve kaynaşmaya vesile oluyor.Öğrencilerimizin bir araya gelmeleri,Edirne’mizi tanımaları bizleri son derece memnun ediyor.Edirne kimliğini muhafaza eden şehirlerden bir tanesidir.Aynı zamanda Edirne Balkanların başşehridir” diyerek öğrencilere Edirne hakkında bilgiler verdi.
Ziyarete İstanbul,Kocaeli,Eskişehir,Balıkesir,Bursa ve Ankara illerinden katılan öğrenciler hediyelerini takdim ettikten sonra valilikten ayrıldılar.
Bilindiği üzere, "seyyah" kelimesi gezgin anlamına gelmektedir. Gezmek; gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinlik.
Bu proje kapsamında, ülkemizin 81 ilinden katılacak yaklaşık 100.000 gencin, farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkanı getirilmektedir.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30