banner78
banner25

Sedyesi kırıldı!

10 Nisan Polis haftası etkinlikleri kapsamında Türk Kızılay’ı tarafından İl Emniyet Müdürlüğü’nde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Türk Polis teşkilatının 169’uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri için İl Emniyet Müdürlüğü giriş katında hazırlanan özel bir odada kan bağışında bulunan emniyet personeli ilk olarak kan testinden geçtiler.Kan testi sonrasında oda içerisinde bulunan yataklara geçerek kan bağışı yapan emniyet mensupları bir ünite (470 cc) kan bağışında bulundular.

Kan bağışına sürekli olarak katkı sağlayan ve 54 ncü defa kan bağışında bulunacak olan İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, 3-4 ay ara ile kan bağışında bulunduğunu belirterek kan bağışının yapıldığı sedyeye uzandı.Sedyede bir süre hazırlıkların tamamlanmasını beklerken sedyesi kırılan Emniyet Müdürü Baştuğ’un yattığı sedye kısa süre içinde diğeri ile değiştirildi.

Baştuğ yaptığı konuşmada kan vermenin bir vatandaşlık görevi olduğunu hatırlatarak “Kızılay tarafından bronz madalya ile ödüllendirildim.Kan bağışı gönüllülük esasına göre yapılır.Biz  bağış yapmayı teşvik ediyoruz ve öneriyoruz. Ancak kimseyi bu konuda zorlamıyoruz”şeklinde konuştu.

Kızılay ekibi sorumlusu ve emniyet kadrosu emekli doktorlarından Dr. Vedat Arpacı ise, "Erkeklerin 3 ayda bir, kadınların ise ise 4 ayda bir kan vermesinin sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayarak “Kan verdikten sonra erkeklerde kemik iliğinde 3 ayda kendini yeniliyor. Kadınlarda ise 4 ayda bir yeniliyor. Onun için sağlıklı kişileri gönüllü olarak kan vermeye davet ediyorum" diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30