banner78
banner25

Sedefkule
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin yapmak istediği ve “yapamazsam adım Hamdiye olur” dediği Sedefkule yapım işine ilişkin Sayıştay denetçisi olumsuz görüş verdi.
Bir süredir Edirne Belediyesi Hesap İşlerini denetleyen ve yapılan harcamalar başta olmak üzere yapılması düşünülen yatırımlar ile ilgili adeta “ayağınızı yorganınıza göre uzatın” talimatı veren Sayıştay denetçisi, yasa gereği kuleyi yapmalarının mümkün olmadığını belirtti.
Söz konusu kule yapım işindeki maliyet hesaplarını göz önünde bulunduran denetçiye göre belediyenin borcu varken böyle bir yatırımı yapması ve kanun nezrinde böyle bir ihaleye çıkması yasal olarak mümkün değil.
Yeni ihale kanununa göre “parası olan işin ihalesine çıkılır” şartından yola çıkan denetçi Belediye bütçesi ve belediye borçları göz önünde bulundurulduğunda böyle bir işin yapılmasının mümkün olmayacağını,30 milyon TL bedelli bir işe belediyenin yasal olarak çıkmasının söz konusu dahi olamayacağını belirttiği iddia edildi.
Öte yandan bahse konu denetçinin Selimiye caminin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer almasının sonrasında imar konularında daha hassas davranılması şartının olmazsa olmazlardan olduğunu belirttiği ve yapılması düşünülen kule işinde Selimiye caminin silüetini bozabileceği düşüncesi ile konuyu ilgili bakanlıklara bildireceği belirtildi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30